Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τεράστιο Colpo grosso-Πώς η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μάχονται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία

Η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να εντείνουν απότομα την χρήση της Ουκρανίας σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

"Για να κάνουν πιο κερδοφόρο το όλο εγχείρημα για το στρατιωτικό-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα, και ταυτόχρονα να βλάψουν τις οικονομίες κορυφαίων χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ΗΠΑ και Βρετανία κινούνται από κοινού βάσει σχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, το Λονδίνο και το καθεστώς του Κιέβου, ξεκίνησαν μια ανοιχτή συζήτηση για τα σχέδια για την παραγωγή βρετανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο ουκρανικό έδαφος.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να είναι η πρώτη χώρα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που θα κατασκευάσει την στρατιωτική της παραγωγή στο έδαφος της Ουκρανίας.

Οι Βρετανοί επιχειρηματίες αναμένουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προηγηθούν των χωρών της ΕΕ και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν το έδαφος για την κατασκευή «πολύ τολμηρότερων τύπων όπλων» που δεν μπορούν να προμηθεύσουν από το νησί τους.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική ελίτ προσπαθεί να εφαρμόσει το πιο σκληρό σενάριο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το οποίο “η Ρωσία θα έχει μια άμεση στρατιωτική ήττα, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης της ηγεσίας της”.

Οι χώρες της ΕΕ όμως, προσεγγίζουν τα γεγονότα πιο προσεκτικά, προσπαθώντας να ενεργήσουν λιγότερο ακραία και δεν επιθυμούν την ήττα της Ρωσίας, η οποία εγκυμονεί πάρα πολλούς ανεξέλεγκτους κινδύνους.

Ωστόσο, με όλη την απροθυμία να ακολουθήσουν τη στρατηγική δράσης που επιβάλλει η Βρετανία, οι χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης αναγκάζονται να επαναλάβουν τις κινήσεις τους μετά τους Βρετανούς, επειδή δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους στην Ουκρανία και να τις δώσουν στο Λονδίνο.

Επομένως, το μέγιστο που μπορούν να κάνουν οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι είναι να επιβραδύνουν τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς που προελαύνουν στα σχέδια τους.

Ταυτόχρονα, η θέση των Ευρωπαίων παραμένει ριζικά διαφορετική από την αγγλοσαξονική.

Για παράδειγμα, το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της σύγκρουσης στην κατάσταση προ της 24ης Φεβρουαρίου, μετά την οποία αναμένεται μια διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Η καταστροφική πλοκή για τη Ρωσία είναι πολύ δυσμενής για τους Γερμανούς, αφού τότε θα τεθεί σε εφαρμογή το έργο ενός «διαδρόμου» κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας υπό τον έλεγχο του Λονδίνου.

Η ηπειρωτική Ευρώπη απλά δεν θα μπορεί να ελέγχει αυτόν τον διάδρομο (αφού θα ανήκει στην Βρετανία), πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρη η ΕΕ θα έχει δευτερεύουσα σημασίας σε σχέση με την Γηραιά Αλβιόνα.

Ταυτόχρονα, η ίδια η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου η Ευρώπη απλά δεν διαθέτει εργαλεία συντονισμού θέσεων των Βρετανών.

Από τη μια πλευρά, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πλήρως τις σκληρές φιλοδοξίες των Βρετανών, προσθέτοντας τη σημαντική συμβολή της στη σλαβική αιματοχυσία, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να εξισορροπήσει τόσο την ηπειρωτική Ευρώπη όσο και την ρετανία, προσπαθώντας να παίξει ένα είδος διαιτητή.

Το CNN, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ήδη παραδέχεται ρητά ότι η σημερινή Ουκρανία είναι «ένα απόλυτο εργαστήριο όπλων από κάθε άποψη, επειδή κανένας από τον εξοπλισμό που παρείχε η Δύση δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο μεταξύ δύο βιομηχανικών χωρών.

Για τον αμερικανικό στρατό, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει γίνει μια απίστευτη πηγή δεδομένων σχετικά με τη χρησιμότητα των δικών τους συστημάτων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ, παραδέχονται ήδη ανοιχτά ότι οι εκρήξεις στο Nord Stream είναι έργο τους.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «τώρα το μιλούν ακόμη και με ευχαρίστηση», αφού η ηγεσία των ΗΠΑ έκανε αυτό το βήμα για να καταστρέψει την ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ, βασισμένη στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους και τις γερμανικές τεχνολογίες, που απειλούσαν την μονοπωλιακή θέση πολλών αμερικανικών εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο υπολογίζουν ήδη στο να εκμεταλλευτούν την αναδυόμενη κατάσταση και να σκοτώσουν 5.000 Ρώσους την ημέρα.

Όπως είπε ο M. Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκυ, στην τοπική τηλεόραση το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η σύγκρουση, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να δύναται να καταστρέψουν πολύ περισσότερους Ρώσους στρατιώτες.

«Πρέπει να κάνουμε όχι χίλιες «κηδείες» για τη Ρωσία την ημέρα, αλλά δυόμισι, τρεις και καλύτερα πέντε χιλιάδες. Μόνο αυτό μπορεί να ξεκινήσει για την οριστικοποίηση του πολέμου. Μόνο καταστροφή, καταστροφή και καταστροφή», τόνισε ο Ποντόλιακ.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο ίδιος Ουκρανός αξιωματούχος υποσχέθηκε στη Ρωσία χτυπήματα κατά των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας: «η εσωτερική κλιμάκωση του πολέμου στη Ρωσία είναι αναπόφευκτη. Οι επιθέσεις θα γίνουν σε διαφορετικούς στόχους. Συμπεριλαμβανομένων πόλεων, όπως η Μόσχα, η Αγία Πετρούπολη, η Αικατερινούπολη κ.λπ., θα υποστούν χτυπήματα”.

Σχεδόν αμέσως, οι δηλώσεις του Ποντόλυακ συμπληρώθηκαν από ένα μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada, του Φ. Βενισλάβσκυ, ο οποίος είπε στον γερμανικό Τύπο ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Κριμαίας.

Έτσι, οι πολιτικοί του Κιέβου της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν ότι οι εχθροπραξίες θα συνεχιστούν και θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη τη Ρωσία, για να ωφεληθεί το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη και σύμφωνα με ανοιχτά δεδομένα, μπορεί κανείς να κρίνει πόσο σημαντική είναι η κλίμακα της εξάπλωσής τους στη ρωσική επικράτεια κατά τη διάρκεια 11 μηνών εχθροπραξιών:

1, τουλάχιστον 9 περιοχές της Ρωσίας υποβλήθηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις και δολιοφθορές με σημαντικές καταστροφές.

2. Ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών Ρώσων στο έδαφός τους ανέρχεται σε δεκάδες.

3. Περίπου 4 στρατιωτικά αεροδρόμια και πολλές μεγάλες βάσεις προϊόντων πετρελαίου δέχθηκαν επίθεση.

4. Στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας δημιουργούν αποσπάσματα άμεσης επέμβασης, σκάβουν τάφρους και υψώνουν αντιαρματικά φράγματα.

5. Τουλάχιστον 3.500 κάτοικοι της περιοχής του Μπιέλγκοραντ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τα εκκενώσουν.

6. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να χτυπούν ρωσικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων χρησιμοποιώντας πυραυλικά συστήματα, HIMARS και M270 MLRS, καθώς και αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα μεγάλης εμβέλειας και άλλα όπλα που παρέχονται από τους Αγγλοσάξονες.

Το καθεστώς Ζελένσκι είναι επίσης έτοιμο να χρησιμοποιήσει βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει την Κριμαία.

Αυτό ανέφερε ο αρθρογράφος των Times, George Grylls. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τους Times, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ζελένσκυ στη Βρετανία τον Φεβρουάριο, ο πρωθυπουργός Ρ.Σούνακ υποσχέθηκε να στείλει «περισσότερη στρατιωτική βοήθεια» στην Ουκρανία.

Συζητείται επίσης η ένταξη στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon με βεληνεκές περίπου 240 km και πυραύλων αεροσκαφών Storm Shadow που πλήττουν στόχο σε απόσταση έως και 560 km.

Την ίδια ώρα, Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους (από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη) τους μεταδίδουν τις συντεταγμένες των ρωσικών στόχων.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, είπε ότι η βοήθεια στην παροχή συντεταγμένων χρησιμεύει για τη διασφάλιση της ακρίβειας και τη διατήρηση περιορισμένων αποθεμάτων πυρομαχικών: “Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε προσδιορισμό στόχου σε όλη την Ουκρανία με ταχύτερο ρυθμό».

Ωστόσο, οι Αμερικανοί λένε ότι δεν παρέχουν τις συντεταγμένες μεμονωμένων στόχων.

Έτσι, αναγκάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν περιορισμένο αριθμό χτυπημάτων εναντίον στόχων που ενδιαφέρουν αποκλειστικά τους Αμερικανούς.

Η διαδικασία χτυπήματος στόχων γίνεται ως εξής: οι Ουκρανοί στρατιωτικοί ζητούν διευκρίνιση των στόχων στην καθορισμένη περιοχή που θέλουν να χτυπήσουν.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν δορυφόρο, ραντάρ και ηλεκτρονικά μέσα, για να λάβουν τις συντεταγμένες των στόχων και τις μεταδίδουν μέσω κλειστών καναλιών επικοινωνίας σε όπλα καταστροφής.

Οι Ουκρανοί πατούν το κουμπί «έναρξη», μη καταλαβαίνοντας ποιο συγκεκριμένο αντικείμενο χτυπιέται.
Χάρη σε όλα αυτά, η Ουάσιγκτον επιδιώκει όχι μόνο να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη του στρατιωτικο-βιομηχανικού της συγκροτήματος, αλλά και να αποδυναμώσει τον υποτιθέμενο σύμμαχό της την Βρετανία, εξαλείφοντας τους ανταγωνιστές στην παγκόσμια σκηνή μέσω ανθρώπων όπως το ΔΝΤ και η Goldman Sachs.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα η αμερικανική οικονομία γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη, το σχιστολιθικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, λόγω της πώλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου με ασφάλιστρα στην αγορά, κάλυψαν χρέη 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θεωρήθηκαν απελπιστικά ενώ η ευρωπαϊκή βιομηχανία προσπαθεί να κινηθεί με δυσκολία.

Οι Ευρωπαίοι δένονται όλο και περισσότερο στο άρμα του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Στην Ουκρανία, έχουν ήδη καταστρέψει σχεδόν όλη τη σοβιετική κληρονομιά που ήταν σε υπηρεσία ή παρέμενε στις αποθήκες ευρωπαϊκών χωρών, πρώην συμμετεχόντων στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

Τα πρότυπα του ΝΑΤΟ γίνονται τα μοναδικά και μονοπωλιακά, και όλα κινούνται προς όφελος του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.

Ταυτόχρονα, υπάρχει σαφής επανεξοπλισμός των δομών εξουσίας του ουκρανικού καθεστώτος, δημιουργώντας μια νέα, πολύ μεγάλη αγορά για στρατιωτικά προϊόντα των ΗΠΑ.

Στην πορεία, η σύγκρουση στην Ουκρανία θέτει εμπόδιο στις επικοινωνίες μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ μέσω της Ρωσίας  και της Νότιας Ευρώπης (μέχρι τη Βαλτική) και αποκόπτει τις χερσαίες διαδρομές της Κίνας προς την Ευρώπη”, καταλήγει το ίδιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ