Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι “αυταπάτες” του Πούτιν: Δεν “ακούει” τους στρατηγούς του - Έδωσε εντολή στα περικυκλωμένα στρατεύματά του να πολεμήσουν μέχρι θανάτου στο Ντονμπάς

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για την επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του  Πούτιν και ακόμη περισσότερα, για το ποιος θα είναι ο διάδοχός του σε περίπτωση, που είτε αποσυρθεί  φυσιολογικά είτε σε περίπτωση θανάτου του , είτε ακόμη και σε περίπτωση ανατροπής του με πραξικόπημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε άρθρο μας αναφέραμε ότι, ο μοναδικός αναπληρωτής στο Συμβούλιο Ασφαλείας  στα τέλη του 2022, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ συμπλήρωσε απροσδόκητα την ήδη εντυπωσιακή συλλογή θέσεων και τίτλων του.

Παράλληλα σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, , κανείς στο Κρεμλίνο δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Πούτιν και να του πει την αλήθεια,  σχετικά με την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς  έχει αυταπάτες σχετικά με την πραγματικότητά του.

Ο Πούτιν, απέρριψε τους στρατηγούς του και παρενέβη προσωπικά, για να διατάξει τα περικυκλωμένα στρατεύματα να παραμείνουν και να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος, έχει αυταπάτες για την αληθινή φύση του πολέμου και ανησυχεί τόσο πολύ για τις διαταγές της διοίκησης, που τώρα επεμβαίνει τακτικά για να κατευθύνει τη στρατηγική παρόλο που δεν έχει υπηρετήσει ποτέ στον στρατό, λένε αξιωματούχοι», αναφέρει το ξένο μέσο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν οι κακώς εξοπλισμένοι Ρώσοι στρατιώτες  περικυκλώθηκαν από τις Ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική πόλη Λίμαν της χώρας, οι στρατηγοί διέταξαν μια βιαστική υποχώρηση για να σωθούν ζωές και πυροβολικό.

Αλλά ο διοικητής στην πρώτη γραμμή, έλαβε μια κρυπτογραφημένη κλήση από το Κρεμλίνο που τους διέταξε να μείνουν σταθεροί, σύμφωνα με μια αναφορά του ξένου ΜΜΕ.

Μέρες αργότερα, με δεκάδες  νεκρούς, τα ρωσικά στρατεύματα δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να πραγματοποιήσουν μια ταπεινωτική υποχώρηση.

Η πόλη στο Ντονμπάς, που προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια της Ρωσίας, ήταν τώρα γεμάτη με τα πτώματα των δικών της στρατιωτών και προμήθειες πυροβολικού, που οι  Ουκρανοί μάζεψαν  καθώς ανακατέλαβαν το έδαφος.

Οι άνθρωποι γύρω από τον Πούτιν προστατεύουν τον εαυτό τους

Μερικοί γνώστες του Κρεμλίνου λένε ότι, το επεισόδιο είναι ενδεικτικό μιας χαοτικής στρατηγικής υπό την ηγεσία του Πούτιν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη 10μηνη εισβολή, η οποία αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει λίγες μέρες, και δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν. 

Λαμβάνει επίσης μια γραπτή καθημερινή ενημέρωση για τον πόλεμο στις 7 το πρωί, αλλά  αξιωματούχοι λένε ότι, «οι πληροφορίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά για να δώσουν έναν κολακευτικό απολογισμό και να κρύψουν τη φρίκη αυτού που συμβαίνει στο έδαφος».

Ο Πούτιν έχει αποφύγει το Διαδίκτυο, για τον φόβο της δυτικής επιτήρησης και εξαρτάται πλήρως από τις αναφορές των συμβούλων του, που έχουν διοριστεί προσωπικά, οι οποίοι φοβούνται να πουν την αλήθεια.

Μερικές από τις ενημερώσεις από το πεδίο της μάχης, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και μέρες για να φτάσουν στο γραφείο του, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες δεν είναι πλέον σχετικές.

Του υπογραμμίζουν συχνά τις επιτυχίες της Μόσχας και υποβαθμίζουν τις πολλές αποτυχίες της στον πόλεμο, δίνοντας στον Πούτιν την σιγουριά  να συνεχίσει  προς την τελική νίκη.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι, δεν υπάρχει ούτε μία ανώτερη προσωπικότητα του Κρεμλίνου διορισμένη από τον Πούτιν, που να είναι διατεθειμένη να τον «αναστατώσει» ή να αντιμετωπίσει τη στρεβλή κοσμοθεωρία του. 

«Ο πρόεδρος είχε μάλιστα συναντήσεις με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και κατασκευαστές όπλων, που έμειναν σαστισμένοι από την παραπλανημένη του κατάσταση», αναφέρουν.

Οι κατασκευαστές όπλων αποχώρησαν από τη συνάντηση, με την αίσθηση ότι ο Πούτιν «δεν είχε σαφή εικόνα της σύγκρουσης». Ένας από τους λόγους, για τους οποίους ο Πούτιν δεν είναι καλά πληροφορημένος  για τον πόλεμο, είναι η πηγή πληροφοριών του.

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του πολέμου, σχηματίζουν μια ομάδα εργασίας που διοικείται από το Κρεμλίνο, για να παράγει μια μηνιαία έκθεση για την πρόοδο της εισβολής.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Πούτιν  έλαβε ακόμη και δεδομένα δημοσκοπήσεων από την FSB που έλεγαν ότι, οι Ουκρανοί θα υποδεχτούν τους Ρώσους με «ανοιχτές αγκάλες».

Κάποιοι υποστηρίζουν, όπως ο ανώτερος νομοθέτης Konstantin Zatulin από την κυβερνώσα φιλοπολεμική Ενωμένη Ρωσία , ότι οι πληροφορίες του Πούτιν στην αρχή του πολέμου ήταν πλαστές και ότι δεν θα είχε στείλει στρατεύματα στα σύνορα, αν γνώριζε την πραγματική δύναμη του ουκρανικού στρατού. 

Ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, δήλωσε νωρίτερα φέτος: «Έχω ασχοληθεί και παρακολουθήσει τον Πρόεδρο Πούτιν για πολλά χρόνια και αυτό που έχω δει, ειδικά την τελευταία δεκαετία,  είναι οτι ο στενός κύκλος του Πούτιν  τον έχει καταστήσει πιο απομονωμένο και παρανοϊκό».

Αφού υπέστη μια σειρά από ήττες στην «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση», η Ρωσία επιδιώκει τώρα μια νίκη στο πεδίο της μάχης καταλαμβάνοντας το Μπαχμούτ, μια βιομηχανική πόλη με πληθυσμό 70.000 κατοίκων, που τώρα έχει μειωθεί σε περίπου 10.000 κυρίως ηλικιωμένους κατοίκους.

Η απόκτηση του ελέγχου της πόλης, θα μπορούσε να δώσει στη Ρωσία ένα «σκαλοπάτι» για να προχωρήσει σε δύο μεγαλύτερες πόλεις, το Kramatorsk και το Sloviansk.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ