Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αποκάλυψη! Aυτό είναι το σχέδιο εξαπατήσεως των Ουκρανών κατά των Ρώσων πιλότων με τα εικονικά ραντάρ των ΗΠΑ

"Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Ουκρανία με «ψεύτικα» συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας για να μπερδέψουν τους Ρώσους πιλότους μαχητικών και να καταστείλουν τις αεροπορικές επιδρομές", είναι ο τίτλος  άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει στην Ουκρανία ψεύτικα  ραντάρ που προορίζονται να μπερδέψουν τους Ρώσους πιλότους μαχητικών, προκειμένου  να αναπληρώσουν την απώλεια του μειωμένου αποθέματος πυραυλικών συστημάτων εδάφους-αέρος της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από δέκα μήνες μετά τον πόλεμο, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις (VKS), οι οποίες είναι αριθμητικά και τεχνολογικά ανώτερες από την αεροπορία της Ουκρανίας, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του ουκρανικού εναέριου χώρου.

Όπως έχουν αναφέρει στο παρελθόν  οι EurAsian Times, ο πόλεμος στον εναέριο τομέα δεν αφορούσε τόσο την αεροπορική υπεροχή της Ουκρανίας, όσο αφορούσε την άρνηση του εναέριου χώρου στις ρωσικές δυνάμεις πολεμικής αεροπορίας χρησιμοποιώντας μια σειρά συστημάτων αεράμυνας.

Η Ουκρανία χρησιμοποίησε αεράμυνα μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς, όπως τα S-300 και Buk-M1, τα οποία ανάγκασαν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν σε υψόμετρα κάτω από 4500 μέτρα, ακριβώς στην εμβέλεια των φορητών συστημάτων αεράμυνας από τον άνθρωπο (MANPADS) που ευθύνονται για σημαντικό αριθμό καταρρίψεων ρωσικών αεροσκαφών.

Ωστόσο, προς το παρόν, το απόθεμα της Ουκρανίας αυτών των SAM και των εκτοξευτών για τα SAM φαίνεται να μειώνεται με ρυθμό που θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει τεράστιο πρόβλημα για τον ουκρανικό στρατό.

Η Ουκρανία χάνει τους S-300 γρήγορα!

Η Ουκρανία έχει χάσει περίπου 36 εκτοξευτές S-300 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το στρατιωτικό ιστολόγιο παρακολούθησης Oryx με βάση οπτικές επιβεβαιώσεις. Είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των απωλειών να είναι μεγαλύτερος.

Αναφορές τον Ιούλιο υπέδειξαν ότι οι αντιαεροπορική άμυνα  της Ουκρανίας χάνει  εκτοξευτές S-300 με ρυθμό τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις την εβδομάδα.

Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες, ο ρωσικός στρατός έχει επανειλημμένα γεμίσει τον ουκρανικό ουρανό με πυραύλους και  περιφερόμενα πυρομαχικά για να συντρίψει τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία εξαντλούν το απόθεμα πυραύλων εδάφους-αέρος της Ουκρανίας με μεγάλο ρυθμό.

Ως εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρεζνίκοβ, το Κίεβο βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες χώρες για την αναπλήρωση του αποθέματος πυραύλων S-300 της Ουκρανίας.

«S-300, λειτουργούν πολύ καλά. Το γεγονός είναι ότι δεν κατασκευάστηκαν στην Ουκρανία. δηλαδή δεν έχουμε πυραύλους S-300, άρα χρησιμοποιούμε στοκ. Ως εκ τούτου, με συναδέλφους-υπουργούς Άμυνας χωρών στις οποίες υπάρχουν και S-300, διαπραγματευόμαστε τη δυνατότητα αναπλήρωσης αυτού του αποθέματος πυραύλων από τις αποθήκες και τα οπλοστάσια τους», είπε ο Ρέζνικοφ.

Οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία εικονικά  ραντάρ S-300;

Η προμήθεια  ψεύτικων ραντάρ  από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την Aviation Week στις 4 Δεκεμβρίου. Τα εν λόγω ραντάρ εκπέμπουν ένα ραδιοσήμα παρόμοιο με εκείνου του ραντάρ αεράμυνας χωρίς να διαθέτουν τα ίδια συστήματα επεξεργασίας σήματος.

Οι στρατιώτες τα χρησιμοποιούν γενικά για να εκπαιδεύσουν τα πληρώματα των αεροσκαφών τους να εντοπίζουν και να αντιδρούν σε απειλές σε προσομοιωμένα σενάρια μάχης, όπου οι πιλότοι μαθαίνουν τις υπογραφές εχθρικών αεροσκαφών και πυραύλων και γνωρίζουν πώς οι αισθητήρες τους θα ανίχνευαν τέτοιες απειλές σε πραγματικές συνθήκες.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι το Joint Threat Emitter που αναπτύχθηκε από την Northrop Grumman.

Αποτελείται από μια μονάδα διοίκησης που λειτουργεί από στρατιώτες και εκπομπούς απειλών με ραντάρ που είναι τοποθετημένα σε ρυμουλκούμενο όχημα  Μια μονάδα εντολών μπορεί να ελέγξει έως και 12 διαφορετικούς εκπομπούς απειλών και κάθε πομπός μπορεί να προσομοιώσει έως και έξι απειλές ταυτόχρονα.

Ωστόσο, όταν αναπτύσσονται σε μια πραγματική σύγκρουση, αυτοί οι εκπομποί απειλών θα μπορούσαν να ξεγελάσουν έναν εχθρικό πιλότο μαχητικών δίνοντάς του την εντύπωση ότι οι τοπικές άμυνες είναι πιο ισχυρές από ότι είναι στην πραγματικότητα, αποτρέποντάς τους έτσι πιθανώς από τη διεξαγωγή μιας επιδρομής.

Η χρήση εκπομπών απειλών είναι απλώς μια τακτική εξαπάτησης, την οποία η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει η μία εναντίον της άλλης από την αρχή του πολέμου, αναπτύσσοντας μακέτες ή ομοιώματα οπλικών συστημάτων όπως τα συστήματα αεράμυνας HIMARS και S-300, σε μεγάλο εύρος , όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν  από τους EurAsian Times.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποια ακριβώς απειλή θα αντιγράφουν οι εκπομποί που παρείχαν στην Ουκρανία. Οι αναφορές υποδηλώνουν ότι οι εν λόγω εκπομποί απειλών θα μπορούσαν να αντιγράφουν το ραντάρ αεράμυνας 36D6M1-1 που πωλήθηκε στον αμερικανικό στρατό το 2018 από την Iskra, μια ουκρανική εταιρεία κατασκευής ραντάρ.

Το 36D6M1-1, που ονομάζεται επίσης «Tin Shield», είναι ένα κινητό τρισδιάστατο ραντάρ επιτήρησης εναέριου χώρου ικανό να ανιχνεύει χαμηλούς εναέριους στόχους υπό ενεργητική και παθητική προστασία εμπλοκής.

Λέγεται ότι σχετίζεται με το σύστημα αεράμυνας S-300.

Ο Αρχηγός του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), στρατηγός Τσαρλς Κ. Μπράουν Τζούνιορ, φέρεται να είπε ότι η παροχή εκπομπών απειλών στην Ουκρανία είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το Πεντάγωνο μπορεί να βρει γρήγορους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, επισημαίνοντας επίσης την παράδοση των Raytheon AGM-88 High-Speed Anti-Radiation Missiles (HARM) στην Ουκρανία τον Αύγουστο.

Ο Μπράουν είπε ότι πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ιδέα της τροποποίησης ενός HARM για την ενσωμάτωσή του με ένα Mikoyan MiG-29 θα είχε απορριφθεί αμέσως ως πολύ δύσκολη, αλλά ενόψει της κρίσης, το Πεντάγωνο και οι αμυντικές βιομηχανίες  κατάφεραν να το κάνουν να λειτουργήσει. .

«Υπάρχουν λοιπόν τρόποι να συνεργαστείς με τη βιομηχανία και αυτούς που κατασκευάζουν συστήματα για να καταλάβουν τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουν σε ορισμένους τομείς λόγω ανάγκης και αίσθησης επείγοντος», ανέφερε ο Μπράουν στην Aviation Week.

Ο στρατός και η βιομηχανία πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν αυτό το πράγμα και να μην «επιστρέφουν στο τακτικά προγραμματισμένο πρόγραμμά μας», συνέχισε. «Πρέπει να σκεφτόμαστε όπως η κρίση πριν από μια κρίση, ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται  ότι οι ΗΠΑ είναι "πολύ μπροστά" σε στρατιωτικά  οπλικά συστήματα, ακόμη και σε  μέσα εξαπάτησης και  παραπλάνησης του εχθρού, δείχνοντας άμεση προσαρμοστικότητα στις επιταγές του πεδίου μάχης της Ουκρανίας.

Γνωρίζοντας ίσως καλύτερα από τον καθένα η Ουάσιγκτον τη σημασία της αεροπορικής υπεροχής στον σύγχρονο πόλεμο , ενισχύει την Ουκρανία με δύο τρόπους, προκειμένου η υπέρτερη Ρωσική πολεμική Αεροπορία να μην αποκτήσει αεροπορική υπεροχή.

Ο ένας είναι η ανεύρεση και προώθηση αντιαεροπορικών συστημάτων στους Ουκρανούς, τα οποία όμως εξαντλούνται με γρήγορους ρυθμούς, λόγω της στοχοποίησης τους από πληθώρα Ρωσικών μέσων και συστημάτων, όπως είναι οι πύραυλοι εδάφους-εδάφους , τα drones καμικάζι και τα μαχητικά αεροσκάφη.

Ο άλλος τρόπος είναι η αποστολή μέσων εξαπάτησης του εχθρού, όπως τα πλαστά ραντάρ που προαναφέραμε, αφού αυτά  με το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα δίνουν την εντύπωση στους Ρώσους πιλότων μαχητικών, μιας πολύ ισχυρής αεράμυνας, με αποτέλεσμα αυτοί να μην επιχειρούν παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης στις μαχόμενες χερσαίες δυνάμεις τους, κάτι το οποίο θα έγερνε την πλάστιγγα των επιχειρήσεων υπέρ της Ρωσίας.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι τα "πλαστά"  ραντάρ των ΗΠΑ, δημιουργούν συνειρμούς για προμήθειά τους από την χώρα μας, προκειμένου να αποτελέσουν ένα κορυφαίο οπλικό μας σύστσημα στα πλαίσια ενός ευρύτατου σχεδίου παραπλανήσεως-εξαπάτησης των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που θα εφαρμοστεί σε περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων με την Τουρκία.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ