Ένοπλες Συρράξεις

Ποιά είναι τα σχέδια του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία τo 2023- Μέρος Α'

"Τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν για το 2023, η κρυφή δραματουργία της ειδικής επιχείρησης", είναι ο τίτλος άρθρου Ρωσικού ΜΜΕ, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ο κορυφαίος Ρώσος ειδικός στο NWO Βασίλι Κασχίν αναφέρει ότι "ο χρόνος λειτουργεί για τη Ρωσία"

Ο  Βασίλι Κασχίν, Διευθυντής του Κέντρου  Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή, είναι σίγουρα ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς στη χώρα μας, ο οποίος απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

1.Βασίλι, ποια είναι η πρόβλεψή σου για την περαιτέρω πορεία του NWO; Πρέπει, για παράδειγμα, να περιμένουμε χειμερινή διακοπή στις εχθροπραξίες;

Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε μια χειμερινή κλιμάκωση των εχθροπραξιών. Σίγουρα θα τη δούμε είτε τον Δεκέμβριο είτε αρχές του επόμενου έτους. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει διάλειμμα, ενώ ταυτόχρονα, η Ρωσία θα αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων στο μέτωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από όσο γνωρίζουμε, μόνο ένα μικρό μέρος των επιστρατευομένων έχει πλέον μεταφερθεί στο πεδίο της μάχης. Οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται στη Ρωσία, μερικές φορές πολύ μακριά από τη ζώνη NVO όπου και εκπαιδεύονται.

Παράλληλα, επιλύονται θέματα σχετικά με τον εξοπλισμό τους. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο.

Όταν όμως επιλυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, η μεταφορά επιστράτων και εθελοντών στο μέτωπο θα σημάνει  αύξηση του αριθμού των ρωσικών δυνάμεων στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Μια τέτοια αύξηση των αριθμών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και  θα  είναι μια ριζική αλλαγή της κατάστασης και της ισορροπίας δυνάμεων.

 2.Πόσο σύντομα μπορεί αυτή η ριζική αλλαγή δυνάμεων να οδηγήσει στο τέλος της σύγκρουσης;

Το σχέδιο προϋπολογισμού της Ρωσίας προϋποθέτει απότομη αύξηση των στρατιωτικών δαπανών για το 2022 και 2023 και μείωση των αμυντικών δαπανών το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά συνέπεια, η βασική πρόβλεψη από την οποία προχωρά η ρωσική ηγεσία είναι η συνέχιση των εχθροπραξιών καθ' όλη τη διάρκεια ή το μεγαλύτερο μέρος του 2023.

 Είναι πιθανό όμως η σύγκρουση να τελειώσει λίγο νωρίτερα ή πολύ αργότερα. Πολύ αργότερα είναι, δυστυχώς, επίσης μια πολύ πραγματική προοπτική. Η σύγκρουση μπορεί να συνεχιστεί για πολύ καιρό. Αλλά πιστεύω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας.

Εάν δεν έχουμε σοβαρές αποτυχίες και καταστροφές ,καταστροφή δεν είναι ότι φύγαμε από τη Χερσώνα, αλλά αν κάποια μεγάλη ρωσική ομάδα περικυκλωθεί και ηττηθεί, τότε σταδιακά το κόστος των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα αυξηθεί απότομα χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα για αυτήν.

3.Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, η Ουκρανία θα είναι ο τελικός και αμετάκλητος χαμένος;

Η Ουκρανία βρίσκεται ήδη στην  φάση της τελικής και αμετάκλητης απώλειας. Οι ρωσικές αρχές έχουν πει πολλές φορές ότι  δεν πρόκειται για σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά για έναν υβριδικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, στον οποίο η Ουκρανία λειτουργεί ως αμερικανικό όπλο.

Αν κοιτάξετε την αμερικανική θέση και απορρίψετε τις καθαρά δημαγωγικές δηλώσεις, τότε όλα καταλήγουν στον διακηρυγμένο στόχο της πρόκλησης στρατηγικής ήττας στη Ρωσία, η οποία θα την αποδυνάμωσε έτσι ώστε στο μέλλον να μην δημιουργήσει κανένα πρόβλημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και να  επιτρέψει στην Αμερική να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην Κίνα.

Οι δύο πλευρές διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο μεταξύ τους στο έδαφος της Ουκρανίας. Ναι, η Ρωσία βρίσκεται σε λιγότερο ευνοϊκή θέση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού πολεμά με τους δικούς της ανθρώπους. Και οι Αμερικανοί στην πορεία αυτής της σύγκρουσης έχουν κυρίως οικονομικές και κάποιες πολιτικές απώλειες.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι η μοίρα της Ουκρανίας  δεν είναι πρωταρχικού ενδιαφέροντος για κανέναν από τους παίκτες. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχει πρωταρχικό ενδιαφέρον ούτε για την ίδια την ηγεσία της Ουκρανίας, η οποία ασχολείται με τα ζητήματα του δικού της μέλλοντος, της ευημερίας και της πολιτικής επιβίωσής της.

Η ζημιά που έχει προκληθεί στην Ουκρανία δεν μπορεί να αποκατασταθεί σε κανένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η Ουκρανία ήδη την εποχή της έναρξης του NWO ήταν ένα οικονομικά χρεοκοπημένο κράτος. Η διατήρηση της λειτουργίας του εξαρτιόταν από τη συνεχή εισροή εξωτερικής οικονομικής βοήθειας από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Τώρα έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση όπου η Ουκρανία χρειάζεται εξωτερικές ενέσεις 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα μόνο για να λειτουργήσει. Ο ουκρανικός προϋπολογισμός για το επόμενο έτος προϋποθέτει ότι το 58% των εσόδων θα αποτελείται από ξένα δάνεια και επιχορηγήσεις. Όμως ο κρατικός προϋπολογισμός συντάχθηκε πριν από την έναρξη της ρωσικής εκστρατείας στρατηγικού βομβαρδισμού της ουκρανικής υποδομής.

Στην πραγματικότητα, η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη. Η Ουκρανία είναι πιθανό να φτάσει σε ένα σημείο όπου ο προϋπολογισμός της θα εξαρτάται από την εξωτερική βοήθεια έως και 80%.

Αυτό είναι περίπου το ποσό κατά το οποίο ο προϋπολογισμός του Αφγανιστάν εξαρτιόταν από την ξένη βοήθεια υπό τον Πρόεδρο Ασράφ Γκάνι, ο οποίος εκδιώχθηκε από τους Ταλιμπάν.

4.Μέχρι να τελειώσει η σύγκρουση, έχει κάποια σημασία η  οικονομική καταστροφή της Ουκρανίας, με τους ξένους να δηλώνουν ότι  θα κλείσουν όλες τις τρύπες στον ουκρανικό προϋπολογισμό;

Εδώ, φυσικά, τίθεται το ζήτημα της σύγκρισης των πόρων μας και των πόρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Αμερική έχει περισσότερους. Αλλά για εμάς τώρα η ουκρανική σύγκρουση είναι το κύριο και μοναδικό πράγμα στο οποίο ρίχνονται δυνάμεις. Και οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα,  για τις ΗΠΑ υπάρχει ένας πολύ δαπανηρός αγώνας εξοπλισμών με την Κίνα στον Ειρηνικό, ο οποίος δεν εξελίσσεται πολύ καλά για αυτούς. Άλλες περιοχές  ενδιαφέροντος των ΗΠΑ είναι η Μέση Ανατολή, η Αφρική, η Λατινική Αμερική.

Τους οκτώ μήνες του 2022, το ποσό της δηλωμένης δυτικής βοήθειας στην Ουκρανία ξεπέρασε τα 105 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας. Και περισσότερο από το μισό αυτού του ποσού αντιστοιχεί σε Αμερικανούς.

Όμως η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Και η επόμενη χρονιά, για διάφορους λόγους, θα είναι ακόμη πιο δαπανηρή για τη Δύση.

Στην πρώιμη περίοδο της σύγκρουσης, η Ουκρανία πολέμησε χρησιμοποιώντας τεράστια αποθέματα σοβιετικών όπλων. Πάρτε, για παράδειγμα, αντιαεροπορικούς πυραύλους. Η Σοβιετική Ένωση άφησε τόσους πολλούς πυραύλους για τους S-300 που οι συζητήσεις για την εξάντλησή τους ξεκίνησαν μόνο μετά από 9 μήνες.

Σύντομα όμως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα πρέπει να χρησιμοποιούν δεκάδες ή εκατοντάδες αντιαεροπορικούς πυραύλους σύγχρονων δυτικών συστημάτων την ημέρα.

Αν μιλάμε, για παράδειγμα, για το σύμπλεγμα NASAMS, τότε ένας αντιαεροπορικός πύραυλος κοστίζει εκεί πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το συγκρότημα ASK IRIS-T διαθέτει έναν αντιαεροπορικό πύραυλο αξίας άνω των 400 χιλιάδων ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, τους πρώτους 12 μήνες του NWO, ο δυτικός κόσμος θα πρέπει να δαπανήσει 120-130 δισεκατομμύρια για την Ουκρανία. Του χρόνου αυτό το ποσό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Φυσικά και θα το πάρουν. Αλλά πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί αυτό;

5.Είναι σωστό να θεωρούνται όλα αυτά τα έξοδα ως κόστος των ΗΠΑ και όχι, για παράδειγμα, ως πρόσθετος όγκος παραγγελιών για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα;

Το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, φυσικά, έχει μεγάλη επιρροή. Αλλά τελικά κάποιος πρέπει να πληρώσει για τα προϊόντα του. Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, χάρη στην πολιτική τους, πωλούν όπλα αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σαουδική Αραβία, αυτό είναι πραγματικά μια επιτυχία,τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.

Και όταν οι Αμερικανοί, σε μια όχι και τόσο ευνοϊκή οικονομική κατάσταση, με σοβαρά δημοσιονομικά ελλείμματα και μαζική δυσαρέσκεια, ξοδεύουν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια ,για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αυτό σταδιακά γίνεται πρόβλημα.

6.Η Δύση διαβεβαιώνει ότι παρ' όλα τα προβλήματα είναι έτοιμη να δαπανήσει όσο χρειάζεται για τη σύγκρουση με τη Ρωσία και όσο χρειάζεται για την αποκατάσταση της Ουκρανίας. Τι απαντάτε;

Όποτε τελειώσει η σύγκρουση, είναι σαφές ότι το μέρος του ουκρανικού πληθυσμού που βρίσκεται τώρα στην Ευρώπη δεν θα επιστρέψει στα ερείπια της οικονομίας.

Μετά την καταστροφή  των πόλεων θα ξεκινήσει νέο κύμα μετανάστευσης. Η συνολική απώλεια του πληθυσμού μπορεί να φτάσει τα δέκα εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο κύριος όγκος όσων έφυγαν είναι ικανές γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και παιδιά. Αυτό είναι ένα ισχυρό και μη αναστρέψιμο πλήγμα για την οικονομία και τη δημογραφία, την απώλεια των τελευταίων ανταγωνιστικών βιομηχανιών, την καταστροφή των υποδομών.

Ακόμη και πριν από την έναρξη του NWO, η Ουκρανία δεν ήταν σε θέση να διατηρήσει ανεξάρτητα όλη την υποδομή που κληρονόμησε από την ΕΣΣΔ, να εκπληρώσει τις κοινωνικές της υποχρεώσεις και να διατηρήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Αν και μείωσαν και «μεταρρυθμίστηκαν» βάναυσα αυτά τα συστήματα, ο όγκος των υποχρεώσεων για συντάξεις και κοινωνικές παροχές παρέμεινε αισθητά μεγαλύτερος από ότι  παρουσιάζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες με παρόμοιους κοινωνικοοικονομικούς δείκτες.

Τώρα, λόγω της τεράστιας καταστροφής, νεκρών και τραυματιών, αυτές οι υποχρεώσεις θα αυξηθούν δραματικά, ενώ  η οικονομική βάση έχει καταστραφεί.

Φυσικά, θα υπάρξει ανασυγκρότηση μετά τη σύγκρουση. Ξέρουμε όμως πώς πηγαίνει συνήθως μια τέτοια ανάκαμψη. Τα χρήματα που θα διατεθούν θα πέσουν στα χέρια δυτικών  εργολάβων.

Κάτι, βέβαια, θα χτιστεί αλλά δεν θα συγκρίνεται με τη ζημιά που έχει προκληθεί. Μετά το τέλος του NWO στην Ουκρανία, θα δημιουργηθεί μια τέτοια οικονομική τρύπα που ακόμη και κανένα από τα έσοδα που κατασχέθηκαν από τη Ρωσία δεν θα είναι αρκετά για να το κλείσει.

7.Ας πάμε πίσω από το μέλλον στο παρόν. Γιατί, παρά όλα τα προβλήματα που περιγράψατε, το καθεστώς στο Κίεβο δεν καταρρέει, όπως συνέβη με το καθεστώς του Γκάνι στο Αφγανιστάν;

Γιατί να καταρρεύσει; Το καθεστώς του Ghani αντιμετώπισε έναν εσωτερικό εχθρό και αυτό το καθεστώς αντιμετώπισε έναν εξωτερικό. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. 

Ακόμη και η καταστροφή της ουκρανικής βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη σταθερότητα της ουκρανικής κυβέρνησης και τη θέση της στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Αυτό που συμβαίνει με τις υποδομές και την οικονομία της Ουκρανίας σίγουρα δεν οδηγεί στην κατάρρευση της Ουκρανίας. Δεν πρόκειται να συμβεί. Ή ίσως όχι μέχρι ένα ορισμένο σημείο στο μέλλον, όταν έρθει το οριακό σημείο. Αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό.

8.Τι να περιμένουμε τότε;

Αναμένουμε τη σταδιακή υπονόμευση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω υψηλών απωλειών, την εμφάνιση τρυπών στην επιμελητεία τους λόγω της καταστροφής της οικονομίας και την απότομη αύξηση του κόστους του κύριου εχθρού μας των ΗΠΑ προκειμένου να συνεχίσουν αυτή τη σύγκρουση.

Αν κρίνουμε από την πρόσφατη δήλωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μόνο σε  νεκρούς ξεπερνά τις 100.000 ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, για διάφορους λόγους, μπορεί να είναι μεγαλύτερες. Είναι πολλές φορές υψηλότερες από τις απώλειες των δυνάμεων της Ρωσίας, του LPR, του DPR και των εθελοντικών σχηματισμών. Αυτές οι απώλειες θα αυξηθούν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αισθανθούν επίσης το αποτέλεσμα αυτού, επειδή θα πρέπει να ξοδέψουν επιπλέον δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να κρατήσουν την Ουκρανία σε κατάσταση μάχης. Και η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει μερικά επιπλέον εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες.

9. Ποιες είναι οι πιθανότητες να μεταφερθεί η σύγκρουση στο «παλιό» έδαφος της Ρωσίας;

Σε μικρή κλίμακα, αυτή η σύγκρουση έχει ήδη μεταφερθεί εκεί. Έχουμε συνεχή βομβαρδισμό της παραμεθόριας περιοχής μας. Ωστόσο, πιθανές προσπάθειες να εισέλθουν οι Ουκρανοί  σε αυτό το έδαφος βαθύτερα για να καταλάβουν κάποιο συνοριακό οικισμό για προπαγανδιστικούς σκοπούς,θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα για την Ουκρανία.

Στην «παλιά» επικράτειά της, η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει μονάδες επανδρωμένες από στρατεύσιμους. Μια πλήρους κλίμακας είσοδος της Ουκρανίας σε αυτό το έδαφος θα αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η ρωσική ηγεσία, το οποίο μέχρι στιγμής αρνείται να χρησιμοποιήσει για πολιτικούς λόγους. Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε αυτό. Βλέπουμε ότι η ρωσική διοίκηση προετοιμάζεται για ένα τέτοιο σενάριο κατασκευάζοντας ένα σύστημα οχυρώσεων κατά μήκος των συνόρων. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτό θα συμβεί.

Μια άλλη θεωρητικά πιθανή επιλογή είναι να μεταφερθούν όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και να αρχίσουν να εκτοξεύουν πυρά  βαθιά στη Ρωσία. Εάν συμβεί αυτό, θα οδηγήσει σε πυρηνική κλιμάκωση της σύγκρουσης και πιθανή αποχώρηση της Ρωσίας από ορισμένες συμφωνίες για το καθεστώς μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής,για παράδειγμα  από το καθεστώς ελέγχου της τεχνολογίας πυραύλων.

Τι νόημα έχει να αρνούμαστε να προμηθεύσουμε στο εξωτερικό ICBM που μπορούν να πλήξουν τις ΗΠΑ σε όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτούς, εάν οι ΗΠΑ προμηθεύουν στην Ουκρανία πυραύλους που φτάνουν σε μεγάλες ρωσικές πόλεις;

Αρκεί η άλλη πλευρά να απέχει από αυτό. Έχουμε παραδείγματα δυτικών βλημάτων πυροβολικού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυραύλων HARM που εκτοξεύονται σε «παλιά» ρωσική επικράτεια. Αλλά δεν πάει περισσότερο από αυτό. Πρέπει πάντα να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ