Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σοβαρή απειλή προ των πυλών; Η Σαουδική Αραβία παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους Grom 2 στους Ουκρανούς!

Αρκετοί λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας, ανέφεραν νέα που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από αξιωματούχους και των δύο χωρών ότι, η Σαουδική Αραβία επέστρεψε τους βαλλιστικούς πυραύλους Grom 2 (ή Grim-2 ή Thunder-2) που αγοράστηκαν από την Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η  ισραηλινή έκδοση του NZIV, ενισχύει την πληροφορία αναφέροντας ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι, που ήταν σε υπηρεσία με τη Σαουδική Αραβία, επιστράφηκαν στο Κίεβο μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ριάντ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, προφανώς, δεν αφορά μόνο πυρομαχικά ικανά να χτυπήσουν σε αποστάσεις έως και 500 χιλιόμετρα, αλλά και εκτοξευτές. 

Σύμφωνα με το ισραηλινό δημοσίευμα, το οποίο έλαβε την επιβεβαίωση από διάφορες πηγές, το Ριάντ αποφάσισε να μεταφέρει αυτά τα πυραυλικά συστήματα και τους πυραύλους στην Ουκρανία. Δεδομένου του βεληνεκούς αυτών των πυραυλικών όπλων, μπορούν να αποτελέσουν μια αρκετά σοβαρή απειλή, καθώς μιλάμε για πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.

Αυτή η είδηση, ​​προκαλεί πανικό στο Κρεμλίνο, καθώς η Ουκρανία θα μπορούσε να επιτεθεί (με αυτούς τους πυραύλους) σε ρωσικούς στόχους, σε απόσταση 700 χιλιομέτρων κάτι που είναι  πραγματικά ενδιαφέρον.

 Να αναφέρουμε ότι, το νέο τακτικό πυραυλικό σύστημα αναπτύχθηκε προς όφελος της Σαουδικής Αραβίας. Οι ουκρανικές εταιρείες που αναπτύσσουν όπλα, έλαβαν περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για την ανάπτυξη του συστήματος τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Grom-2.

«Η Σαουδική Αραβία επέστρεψε τους βαλλιστικούς πυραύλους Grom-2, που αγοράστηκαν στην Ουκρανία. Όπως γνωρίζετε, το νέο επιχειρησιακό-τακτικό πυραυλικό σύστημα, αναπτύχθηκε προς το συμφέρον της Σαουδικής Αραβίας. Ουκρανικές εταιρείες όπλων έχουν λάβει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια από τη Σαουδική Αραβία, για την ανάπτυξη του συστήματος τακτικών βαλλιστικών πυραύλων Grom-2. Ο πύραυλος Grom έχει βεληνεκές 350 km, αλλά τεχνικά ο πύραυλος είναι ικανός να πετάξει έως και 500 km. Το νέο σύστημα αναπτύχθηκε από το Yuzhnoye Design Bureau μαζί με το Pavlograd Chemical Plant και το Morozov Kharkov Design Bureau of Mechanical Engineering. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Σαουδική Αραβία προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκτήσει ρωσικά και αμερικανικά συγκροτήματα (Iskander και ATACMS, αντίστοιχα), αλλά όλες οι προσπάθειες να το πράξουν απέτυχαν», αναφέρει η ισραηλινή έκδοση. 

Να επισημάνουμε ότι, παρά την εμφάνιση τέτοιων πληροφοριών, ούτε το Κίεβο ούτε το Ριάντ σχολιάζουν επίσημα αυτά τα δεδομένα, αλλά νωρίτερα η Σαουδική Αραβία έλαβε ουκρανικά πυραυλικά συστήματα για δοκιμή.

Η Γερμανία ανακοίνωσε προετοιμασίες για την αποστολή του συστήματος αεράμυνας Iris-T στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την αποστολή γερμανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Iris-T στην ΟυκρανίαΟι τελευταίοι φέρεται να είναι ήδη πλήρως εξοπλισμένοι για μεταφορά στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, αν προηγουμένως υποτεθεί ότι μόνο ένα συγκρότημα θα αποσταλεί στην Ουκρανία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πληροφορίες ότι μιλάμε για τμήμα αεράμυνας, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις κινητούς εκτοξευτές και δύο σταθμούς ραντάρ.

Είναι γνωστό ότι μιλάμε για συγκροτήματα με εμβέλεια στόχων χτυπήματος έως 25 χιλιόμετρα. Αυτό, στην πραγματικότητα, σημαίνει ότι η Γερμανία δεν έστειλε στην Ουκρανία μια διευρυμένη έκδοση του συστήματος αεράμυνας Iris-T με βεληνεκές στόχου έως και 40 χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά, τέσσερις κινητοί εκτοξευτές μπορούν να είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό μέσο για το χτύπημα εναέριων στόχων και πυραύλων κρουζ, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα συγκροτήματα διαθέτουν παθητικά ραντάρ. 

Επιπλέον, δεδομένης της δυνατότητας συμβατότητας μεταξύ των συστημάτων Iris-T και NASAMS, τα οποία θα πρέπει επίσης να φτάσουν στην Ουκρανία πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα λάβουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό συστημάτων αεράμυνας, ικανών να καλύπτουν σημαντικούς τομείς εναέριου χώρου.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα γερμανικά συστήματα δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν πυραύλους υψηλής ταχύτητας Kh-22, που πετούν με ταχύτητα περίπου 4000 km / h. και είναι πιθανό να είναι αναποτελεσματικό.
Μέσα σε όλα αυτά να αναφέρουμε ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο εξοπλιστικό πακέτο, θα είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, έξι μήνες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου.


 


 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ