Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μυστικά ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία: Οι Βρετανοί είναι πιο ψύχραιμοι από τους Αμερικανούς

Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης γίνονται ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις από ξένους μισθοφόρους, που είχαν την τύχη να επιστρέψουν ζωντανοί από την Ουκρανία. Φαίνεται ότι η ιδέα του Κιέβου να δημιουργήσει μια λεγεώνα πολλών χιλιάδων ξένων για την ενίσχυση του στρατού του δεν ευοδώθηκε. Οι άτυχες «άγριες χήνες» παραδέχονται ότι, δεν περίμεναν τέτοιες εντατικές ενέργειες, εκπλήσσονται από τον κακό εξοπλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, λένε ότι εξαπατήθηκαν.

Ποιος και γιατί πρόκειται να πολεμήσει στην Ουκρανία και γιατί η συμμετοχή σε πραγματικές συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό, είναι πολύ δύσκολη για τις ελίτ ξένες στρατιωτικές μονάδες, μιλά  σε συνέντευξη στο mk.ru ο Alexander Rybin, εθνογράφος και δημοσιογράφος που έχει επισκεφτεί πολλά «καυτά σημεία» του κόσμου.

Πότε άρχισαν να έρχονται μισθοφόροι στην Ουκρανία και να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας;

 Θέλω απλώς να σημειώσω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ μισθοφόρων και εθελοντών. Συχνά μπερδεύονται, αλλά η διαφορά είναι σημαντική.

Ένας μισθοφόρος έρχεται σε μια εμπόλεμη ζώνη και πολεμά για χρήματα. Ένας εθελοντής πηγαίνει για μια ιδέα, για να υποστηρίξει τα ιδανικά του. Εθελοντής δεν πάει να πληρωθεί. 

Ξένοι άρχισαν να έρχονται και να εντάσσονται στον ουκρανικό στρατό, μέσω των εθνικών ταγμάτων από τα τέλη του 2014. Από φέτος, στο πλευρό των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, έχει ξεκινήσει μια εισροή εθνικιστικών χαρακτήρων. Για παράδειγμα, Κροάτες και ακόμη και νεοναζί από τη Ρωσία άρχισαν να εντάσσονται μαζικά. Οι τελευταίοι, άρχισαν να φθάνουν το καλοκαίρι του 2014 και εντάχθηκαν σε μονάδες όπως το Azov και το Aidar.

Σύμφωνα με τη λογική τους, το LPR και το DPR δημιουργήθηκαν κατόπιν εντολής της ρωσικής ηγεσίας, έτσι πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό της Ουκρανίας ενάντια στις ρωσικές αρχές.

Αναφερθήκατε στους Κροάτες. Και τι τους τράβηξε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας;

Το γεγονός είναι ότι, οι Κροάτες στην Ουκρανία σχημάτισαν τη δική τους σύγκρουση, ενώθηκαν με εθνικιστικούς σχηματισμούς ενάντια στους Σέρβους που υποστήριζαν το DPR και το LPR. Οι Κροάτες είχαν βάση στη Μαριούπολη. Στο Αζόφ ήταν 60. 

Και μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, από ποιες χώρες άρχισαν να έρχονται άνθρωποι στην Ουκρανία;

Από Γεωργία, Λευκορωσία, Καναδά, Βραζιλία, Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ. Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσαν να υπάρχουν Κροάτες στο Azovstal.

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, τώρα δεκάδες ξένοι πολεμούν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ίσως εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες. Γεγονός είναι ότι, οι ίδιοι εθνικιστές που ήρθαν να πολεμήσουν στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μιλούν αναλυτικά για τα «κατορθώματά» τους. 

Αναφέρεται ότι 8 στους 20 εθελοντές στο απόσπασμά τους εγκατέλειψαν τις θέσεις τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Όταν οι ρωσικές μονάδες βρίσκονταν κοντά στο Κίεβο, εμφανίστηκαν πολλοί ξένοι στην πρωτεύουσα Αμερικανοί, Βραζιλιάνοι ... Τώρα ουσιαστικά δεν ακούμε τίποτα γι 'αυτούς. Πολλοί πράγματι έχουν φύγει.

Γεγονός είναι ότι όλοι υπολόγιζαν σε έναν πόλεμο εντελώς διαφορετικής έντασης. Πρόκειται για άτομα που έχουν εμπειρία στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Κατά κανόνα, δεν αντιμετώπισαν τέτοιες  καταστάσεις να βρίσκονται υπό έντονο βομβαρδισμό ή να τους χτυπά ισχυρό εχθρικό πυροβολικό.

Ο πόλεμος στο Ιράκ, μετά το τέλος των εντατικών εχθροπραξιών κατά του στρατού του Σαντάμ Χουσεΐν, είχε χαρακτήρα αντι-εξέγερσης. Οι μισθοφόροι ήταν στην ισχυρή πλευρά: έλεγχαν απόλυτα τον αέρα, είχαν τα πιο βαριά όπλα, η βάση ήταν κανονικά καλυμμένη. 

Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στην αρχή όλα καταστράφηκαν από πυροβολικό και αεροσκάφη και μόνο μετά από αυτό το Αμερικανό πεζικό πήγε να καθαρίσει. Οι Βρετανοί, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, λειτουργούν καλύτερα.

Επιπλέον, οι ξένοι στρατιωτικοί, ο ίδιος ο υπερεπαγγελματίας ελεύθερος σκοπευτής Vali από τον Καναδά, είπαν όλοι ότι ήταν απογοητευμένοι με την οργάνωση ξένων εθελοντών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Πραγματικά δεν περίμεναν όχι μόνο κακή οργάνωση, αλλά και αυτή την ένταση πυρών και ενεργειών από τον ρωσικό στρατό. Έχουν εμπειρία στον πόλεμο κατά των ανταρτών και αυτό που αντιμετώπισαν είναι εντελώς διαφορετικό.

Ο βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Kevin, ο οποίος έφυγε εθελοντής για την Ουκρανία, μετά την επιστροφή, χαρακτήρισε τις μάχες τις πιο σκληρές στη ζωή του: «Συμμετείχα στις μάχες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Αλλά ήταν οι μάχες στην Ουκρανία που έγιναν οι πιο σκληρές για μένα. Υπάρχουν τανκς εδώ και ελικόπτερα από πάνω μας. Και μπορείτε να ακούσετε ρωσικά αεροπλάνα να πετούν. Και στο ανοιχτό πεδίο, οι Ρώσοι προσγειώνουν στρατεύματα με ελικόπτερα. Δεν είχαμε αεροπορική υπεροχή έναντι του εχθρού. Τεχνικά, οι Ρώσοι είναι εξοπλισμένοι σε επαρκές επίπεδο, γεγονός που μας βάζει σε ισότιμη βάση με τον εχθρό».

 Γιατί στην Ουκρανία δεν ήταν δυνατή η σωστή οργάνωση μονάδων αλλοδαπών;

 Νομίζω ότι στον ουκρανικό στρατό, δεν υπάρχει τέτοια δομή που θα μπορούσε να οργανώσει γρήγορα όσους ξένους έφτασαν σε αυτούς, δεν υπάρχει τόσος αριθμός μεταφραστών. Όταν υπάρχουν έντονες μάχες, πρέπει να ολοκληρώσετε γρήγορα και με ακρίβεια τις εργασίες, διαφορετικά θα υπάρξει καθυστέρηση που μπορεί να προκαλέσει ήττα. Φαίνεται ότι ο ουκρανικός στρατός, δεν είναι σε θέση καν να συμπεριλάβει τους παρακινούμενους ανθρώπους που ήρθαν σε αυτούς για να τους χρησιμοποιήσουν ευρέως.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...