Το 2020, δόθηκαν χρήματα σε παιδιά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) που είχαν μολυνθεί από φυματίωση. Αυτό το γεγονός αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής έρευνας που διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο Ιγκόρ Κιρίλοφ, επικεφαλής των Δυνάμεων Ραδιοβιοχημικού Πολέμου (RCBZ) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής έρευνας που διεξήγαγε η Ρωσική Ομοσπονδία, διαπιστώθηκαν το 2020 τα γεγονότα της διανομής τραπεζογραμματίων σε πρόσωπα που είχαν μολυνθεί σκόπιμα από το ασιατικό στέλεχος της φυματίωσης - μεταξύ ανηλίκων - στην επικράτεια της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», είπε.
Ο Κιρίλοφ εξήγησε ότι κατά την οργάνωση του εγκλήματος ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της συμπεριφοράς των παιδιών που έχουν τη συνήθεια να βάζουν τα πάντα στο στόμα τους και να παίρνουν φαγητό με άπλυτα χέρια, διευκρίνισε ο επικεφαλής των στρατευμάτων RCBZ.
Στη συνεδρίαση, ο Κιρίλοφ μίλησε επίσης για το έργο των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι περίπου 60 εργαστήρια κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Κίνας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.
«Στιγμή αλήθειας» ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος
Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει γίνει μια πραγματική στιγμή αλήθειας για τον ρωσικό κόσμο, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί το δικαίωμά του σε μια ξεχωριστή ύπαρξη. Αυτό αναφέρει άρθρο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού National Defense.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας ήταν μια πραγματική στιγμή αλήθειας για τον ρωσικό κόσμο, ο οποίος έχει δηλώσει σθεναρά την ετοιμότητά του να υπερασπιστεί πλήρως το δικαίωμά του για μια ξεχωριστή ύπαρξη απέναντι στην επιθετική παγκοσμιοποίηση, που ενσωματώνεται στην αμερικανική ηγεμονία, την επέκταση του ΝΑΤΟ, την πολιτική του φιλελεύθερου παρεμβατισμού και τη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα», είπε. «Αυτό, έχει γίνει ένα σημείο χωρίς επιστροφή για τη συλλογική Δύση, η οποία, με ρωσοφοβική ζέση, καταπατά ανοιχτά τις δικές της βασικές αρχές που έχουν δηλωθεί εδώ και δεκαετίες ή και αιώνες, όπως το απαραβίαστο της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, ελευθερία του λόγου ή η απεριόριστη διάδοση πληροφοριών».
Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, «η πικρία της αντιπαράθεσης δείχνει ξεκάθαρα ότι μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο από τη μοίρα του καθεστώτος του Κιέβου. Στην πραγματικότητα, διακυβεύεται η αρχιτεκτονική ολόκληρης της παγκόσμιας τάξης. Είναι αρκετά δύσκολο να προβλέψουμε τα συγκεκριμένα περιγράμματα της με βάση την τρέχουσα κατάσταση, αλλά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παλιό», είπε.
Ο Ναρίσκιν είπε ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας θα έδινε οπωσδήποτε τέλος στις προσπάθειες να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό κράτος που χτίζει την ταυτότητά του στη βάση της άρνησης των δεσμών με τη Ρωσία.
«Η ρωσική ειδική επιχείρηση θα βάλει αναμφισβήτητα τέλος στις προσπάθειες να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό κράτος-μαριονέτα, χτίζοντας την ταυτότητά της στη βάση της μανιακής άρνησης και της δαιμονοποίησης ό,τι αντικειμενικά τη συνδέει με τη Ρωσία», λέει στο άρθρο του.
Υπόγεια τρομοκρατία
Ο Ναρίσκιν είπε ότι η Ουάσιγκτον στέλνει μαχητές στην Ουκρανία για να οργανώσουν ένα τρομοκρατικό υπόγειο στη χώρα.
«[Η Ουάσιγκτον] χρησιμοποιεί τις πιο πρόστυχες μεθόδους, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ενόπλων μαχητών στην ουκρανική επικράτεια, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την οργάνωση και την υποστήριξη του λεγόμενου αντάρτικου, αλλά στην πραγματικότητα τρομοκρατικό υπόγειο στη χώρα», είπε.
Σύμφωνα με τον Ναρίσκιν, η Ουάσιγκτον βλέπει το κύριο καθήκον της να παρασύρει τη σύγκρουση στην Ουκρανία για όσο το δυνατόν περισσότερο και να την καταστήσει όσο το δυνατόν πιο δαπανηρή τόσο για τη Μόσχα όσο και για το Κίεβο.
«Στην παρούσα φάση, η Ουάσιγκτον βλέπει το κύριο καθήκον της να παρατείνει τη σύγκρουση όσο το δυνατόν περισσότερο, καθιστώντας την όσο το δυνατόν πιο δαπανηρή τόσο για τη Μόσχα όσο και για το Κίεβο, και ταυτόχρονα αποτρέποντας την περαιτέρω επέκταση της κλιμάκωσης στη Δύση», είπε.
Ο Ναρίσκιν είπε ότι η Ουάσιγκτον, όπως και τα περισσότερα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει πέρα από την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης στο καθεστώς του Κιέβου και να εμπλακεί ανοιχτά σε άμεσες ένοπλες συγκρούσεις υπέρ της ουκρανικής πλευράς.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως και τα περισσότερα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, σαφώς δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν πέρα από την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης στη χούντα του Κιέβου και να εμπλακούν ανοιχτά σε άμεσες ένοπλες συγκρούσεις στο πλευρό της», είπε.
"Παρόμοιο με το Αφγανιστάν"
Ο Ναρίσκιν είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως τονίζουν οι Αμερικανοί «στρατηγοί», θα πρέπει να προσπαθήσει να μετατρέψει την Ουκρανία «σε ένα είδος Αφγανιστάν».
«Το ΝΑΤΟ, όπως τονίζουν Αμερικανοί στρατηγικοί, θα πρέπει να προσπαθήσει να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα είδος Αφγανιστάν. Για όποιον είναι τουλάχιστον λίγο εξοικειωμένος με την ιστορία και τη γεωγραφία, η απόλυτη ακαταλληλότητα και στρατηγική αποτυχία μιας τέτοιας αναλογίας είναι προφανής», είπε ο Ναρίσκιν.h
Πολυπολικός κόσμος
Ο Ναρίσκιν είπε ότι η Ρωσία δημιουργεί έναν πραγματικά πολυπολικό κόσμο που δεν υπήρξε ποτέ πριν, και από τον οποίο ακόμη και οι σημερινοί αντίπαλοί της θα ωφεληθούν στο μέλλον. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών επεσήμανε ότι ένα ριζικά νέο στάδιο στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας.
«Η ουσία του έγκειται στην κατάρρευση του μονοπολικού κόσμου και του συστήματος διεθνών σχέσεων που βασίζεται στο δικαίωμα του ισχυρότερου, δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών, να καταστρέφουν άλλα κράτη προκειμένου να αποτραπεί η παραμικρή πιθανότητα μετατροπής τους σε εναλλακτικά κέντρα. Αυτοί οι στόχοι επιδιώκονταν στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία», πρόσθεσε.
«Αυτό ακριβώς στόχευαν οι προσπάθειες της Δύσης να σύρουν την Ουκρανία στην τροχιά της επιρροής της. Η Ρωσία σήμερα ρίχνει μια ανοιχτή πρόκληση σε αυτό το σύστημα - δημιουργεί έναν πραγματικά πολυπολικό κόσμο, που δεν υπήρξε ποτέ πριν».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αρκετή ωριμότητα και θάρρος να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, άλλα κέντρα ισχύος θα πρέπει να σχεδιάσουν ένα παγκόσμιο μέλλον χωρίς αυτές.
«Η απαρχαιωμένη φιλελεύθερη οικουμενικότητα πρέπει να αντικατασταθεί από μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων - δίκαιη και σταθερή. Πρέπει να δημιουργηθεί με εκείνες τις συνθήκες και με εκείνες τις μορφές που θα διασφαλίζουν τη συνύπαρξη κρατών και περιφερειακών ενώσεων διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα στην πρωτογενή ανάπτυξη», πρόσθεσε ο Ναρίσκιν.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι εκείνες οι υγιείς δυνάμεις στις δυτικές χώρες που έχουν επίγνωση των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα και ενδιαφέρονται απλώς για την αυτοσυντήρηση θα έλκονται όλο και περισσότερο σε αυτή τη διαδικασία.