Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Υπήρξαν Γάλλοι πράκτορες μαζί με μέλη του Αζόφ στο ελικόπτερο που έπεσε στην Μαριούπολη;-Είχαν αποστολή την συλλογή πληροφοριών

Σύμφωνα με γαλλικό ΜΜΕ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονταν δύο Γάλλοι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών DGSE, στο ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 που καταρρίφθηκε κοντά στη Μαριούπολη.

Ωστόσο και η γαλλική πλευρά, αναμένει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα από ειδική επιτροπή που διερευνήσει το εν λόγω ζήτημα.

Το ότι γαλλικό ΜΜΕ, αναφέρει την πιθανότητα παρουσίας Γάλλων πρακτόρων στην Μαριούπολη, μας υποδεικνύει ότι παράλληλα με τον πόλεμο μεταξύ ρωσικού και ουκρανικού στρατού, έχουμε παράλληλα και έναν πόλεμο μυστικών υπηρεσιών ΝΑΤΟ-Ρωσίας, για την συλλογή πληροφοριών για λογαριασμό δυτικών κρατών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόκειται για Γάλλους πράκτορες βρίσκονται στη Μαριούπολη, οι οποίοι αν και εφόσον αποδειχθεί η παρουσία τους, συνεργάστηκαν με μάλη του περιβόητου Συντάγματος Αζόφ.

Επίσης υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για παγιδευμένους Αμερικανούς και Βρετανούς συμβούλους στην Μαριούπολη, κάτι για το οποίο αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, για τον ισχύει.

“Ορισμένοι πιστεύουν ότι πράκτορες των υπηρεσιών πληροφοριών της Γαλλίας ή Γάλλοι εκπαιδευτές, ήταν ίσως μεταξύ των ατόμων που έπρεπε να εκκενωθούν από την πόλη. Μένει να ελπίζουμε ότι τα υπολείμματα του ελικοπτέρου που συνετρίβη κοντά στο Rybatskoye, και οι μαρτυρίες των δύο επιζώντων, θα επιτρέψουν να διευκρινιστεί η ταυτότητα όλων των θανόντων”, αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα, δίνοντας άλλη βαρύτητα στο θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, με κάθε ευκαιρία ζητούσε  από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να βοηθήσει στη διεξαγωγή μιας «ανθρωπιστικής» επιχείρησης στη Μαριούπολη.

Στις 31 Μαρτίου 2022, πολλά ελικόπτερα προσπάθησαν να εκκενώσουν μέλη του ακροδεξιού Συντάγματος Αζόφ από τη Μαριούπολη, στην οποία μονάδες των Τσετσένων εισέβαλαν στο κέντρο της μετά από λυσσώδεις μάχες με τους Ουκρανούς.

Η αεράμυνα των Ρωσόφωνων κατέρριψε δύο από τα ελικόπτερα που επιχείρησαν να εκκενώσουν άτομα από την Μαριούπολη, προκαλώντας θρίλερ με την ταυτότητα των επιβαινόντων σε αυτά.

“Αυτή η προσπάθεια εκκένωσης μελών του Συντάγματος Αζόφ με ελικόπτερο από τη Μαριούπολη είναι περίεργη γιατί δύο μέρες νωρίτερα ο Εμμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν και, μεταξύ άλλων, έθεσε το θέμα της εκκένωσης από τη Μαριούπολη”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Συνολικά, τρία ελικόπτερα συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια εκκένωσης ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στη Μαριούπολη. Δύο καταρρίφθηκαν, ενώ το τελευταίο ελικόπτερο επέστρεψε στη Μαριούπολη.

Ένα από τα ελικόπτερα που καταρρίφθηκε συνετρίβη στη θάλασσα, καθώς το δεύτερο συνετρίβη κοντά στο χωριό Rybatskoye, όπου βρέθηκαν δύο επιζώντες, καθώς και πολλά πτώματα άλλων στρατιωτικών.

Να τονιστεί ότι δεν είναι η πρώτη απόπειρα εκκένωσης στη Μαριούπολη. Στις 28 Μαρτίου, η Ρωσόφωνη πολιτοφυλακή κατέρριψε ένα ελικόπτερο που πετούσε με επιβάτη τον διοικητή του Συντάγματος Αζόφ Προκοπένκο και τον διοικητή της 36ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Μπαράνιουκ.

Στη συνέχεια, στις 30 Μαρτίου, γίνεται άλλη μια προσπάθεια, αλλά ο πιλότος τρομάζει από τις βολές πυραύλων της ρωσικής  αεράμυνας και το ελικόπτερο γυρίζει πίσω πριν καν φτάσει στη Μαριούπολη.

Είναι ενδιαφέρον ότι μεταξύ αυτών των δύο αποτυχημένων προσπαθειών εκκένωσης ο Εμμανουέλ Μακρόν τηλεφώνησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσει την εκκένωση από τη Μαριούπολη.

Δεδομένης της επιθυμίας του Εμανουέλ Μακρόν να ξεκινήσει μια επιχείρηση εκκένωσης στη Μαριούπολη, ορισμένοι πιστεύουν ότι μεταξύ εκείνων που έπρεπε να εκκενωθούν από την πόλη θα μπορούσαν να ήταν και αξιωματικοί των γαλλικών μυστικών πληροφοριών ή  εκπαιδευτές.

Οι περιοχές όπου έχουν καταφύγει οι Ουκρανοί στρατιώτες καταλαμβάνονται ή μετά την άλλη καθώς οι Τσετσένοι εκκαθαρίζουν την Μαριούπολη, δρόμο, δρόμο.

Οι Ρώσοι θεωρούν ως επιβεβαίωση του πιθανού θανάτου των Γάλλων αξιωματικών την είδηση ​​για την απόλυση του αρχηγού των γαλλικών στρατιωτικών πληροφοριών, στρατηγού Eric Vidot, ο οποίος ηγούνταν αυτής της υπηρεσίας, μόλις επτά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επισήμως, ο λόγος για αυτό φέρεται να ήταν η «υποεκτίμησή» του για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά στην πραγματικότητα ήταν η αποτυχία μιας μυστικής αποστολής και πιθανή απώλεια προσωπικού στην Μαριούπολη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ