Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ανησυχητικό! Πούτιν, Σόιγκου & ανώτεροι αξιωματούχοι ηγούνται του πολέμου από πυρηνικό καταφύγιο

Με βάση τα πρόσφατα δεδομένα πτήσης, o ερευνητής Bellingcat, Christo Grozev, λέει ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι ηγούνται της πολεμικής προσπάθειας από πυρηνικές αποθήκες κοντά στην Ούφα στα Ουράλια όρη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιθανώς εκεί μαζί τους.

https://twitter.com/visegrad24/status/1508488336591179782

Σε μια συνάντηση υψηλού προφίλ που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο στις 11 Νοεμβρίου 2020, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε την ολοκλήρωση ενός στρατηγικού σταθμού διοίκησης, πιθανώς ενός βαθιά θαμμένου υπόγειου καταφυγίου, σύμφωνα με όσα μετέδιδε το The Warzone εκείνη την εποχή.

Αναφέρεται ότι το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα μια απομαγνητοφώνηση μιας συνάντησης μεταξύ Πούτιν και ανώτερων αμυντικών και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, καθώς και εκπροσώπων των αμυντικών βιομηχανιών της Ρωσίας, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της πυρηνικής υποδομής διοίκησης και ελέγχου της χώρας.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τότε ότι η Ρωσία έχει σημειώσει σοβαρή πρόοδο στην εφαρμογή των συστημάτων ελέγχου των στρατηγικών δυνάμεών της. Τα δημοσιεύματα στα ρωσικά μέσα δείχνουν ότι ο εκτοξευτής είναι απρόσιτος στον εχθρό και είναι ικανός να αντέξει πυρηνικό χτύπημα. Έχει επίσης προταθεί ότι το ίδιο το κέντρο ελέγχου βρίσκεται εντελώς εκτός Ρωσίας.

Παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και του τότε στρατηγού του ρωσικού στρατού Valery Gerasimov, ο Πούτιν είπε ότι «πολλά» εξαρτώνται από την «επιβιωσιμότητα» των συστημάτων ελέγχου της πυρηνικής δύναμης και την ικανότητά τους να διατηρούν συνθήκες εργασίας σε συνθήκες μάχης.

Ο Πρόεδρος συζήτησε επίσης τη γενική πολιτική πυρηνικής αποτροπής της χώρας, υποδεικνύοντας ότι θα επέτρεπε μόνο ένα πυρηνικό χτύπημα ως απάντηση σε ένα εναντίον της Ρωσίας, περισσότερο σαν μια «πολιτική μη πρώτης χρήσης».

Ο Πούτιν αναζήτησε διαβεβαίωση για τρία θέματα – πρώτον, την ανάγκη για συνεχείς ασκήσεις και άλλα γεγονότα προς βεβαίωση ότι τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου λειτουργούν όπως προβλέπεται και ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τη λειτουργία τους ξέρουν πώς να τα χειρίζονται σωστά.

Δεύτερον, εκσυγχρονισμός της αρχιτεκτονικής διοίκησης και ελέγχου πυρηνικών της χώρας και ανάγκη διασφάλισης της επιβίωσης της υποδομής πυρηνικής διοίκησης και ελέγχου της χώρας. «Γνωρίζουμε ότι πολλά εξαρτώνται από τη δυνατότητα επιβίωσης αυτών των συστημάτων και την ικανότητά τους να συνεχίσουν να λειτουργούν σε περιβάλλον μάχης», είχε δηλώσει.

«Μου είπαν ότι η δημιουργία μιας απολύτως ασφαλούς εγκατάστασης για τον έλεγχο στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, μεταξύ άλλων, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, και ότι θα έχει πολύ υψηλό περιθώριο ασφαλείας», φέρεται να είπε ο Πούτιν στη συνάντηση.

Η Ρωσία έχει δύο τοποθεσίες που θα ταιριάζουν με αυτή τη γενική περιγραφή, ένα στο Kosvinsky Kamen στα βόρεια Ουράλια Όρη και ένα άλλο κάτω από το όρος Yamantau στα Νότια Ουράλια Όρη. Οι παρατηρήσεις του σχετικά με την ανάγκη προστασίας της συνολικής υποδομής διοίκησης και ελέγχου από οποιεσδήποτε απειλές, συμπεριλαμβανομένης μιας πυρηνικής επίθεσης, δείχνουν μια τοποθεσία που είναι ένα βαθειά θαμμένο υπόγειο καταφύγιο κάποιου είδους.

Αν και δεν υπάρχει μέρος στη γη που να μπορεί να επιβιώσει από πυρηνικά χτυπήματα, η πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επένδυσαν πολλά κατά τη διάρκεια της εποχής του Ψυχρού Πολέμου στην κατασκευή τέτοιων βαθιά θαμμένων τοποθεσιών ή συγκροτημάτων αποθηκών.

Μέχρι το 1996, η κατασκευή του Kosvinsky Kamen δεν είχε ολοκληρωθεί, αλλά ο Bruce Blair, ο οποίος είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως αξιωματικός ελέγχου εκτόξευσης ICBM και είχε εργαστεί σε ζητήματα επικοινωνιών σχετικά με στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις ως μέρος του Γραφείου Τεχνολογίας του Κογκρέσου, έγραψε στην Washington Post. το 2003, «το Kosvinsky αποκαθιστά την εμπιστοσύνη της Ρωσίας στην ικανότητά της να πραγματοποιήσει αντίποινα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...