Ένοπλες Συρράξεις

Ειδική Ανάλυση: Τι σημαίνει η σημερινή απόφαση του ΝΑΤΟ εδάφιο προς εδάφιο

Στην αρχή του  πρόσφατους άρθρου μας παρατίθεται η σημερινή Δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, την οποία αναλύουμε στη συνέχεια, ως εξής:

Εδάφιο1

Χαρακτηρίζεται η Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία,  η οποία και καταδικάζεται  ως η σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες, καλώντας τον Πρόεδρο Πούτιν  του οποίου χαρακτηρίζουν  την κλιμακούμενη ρητορική του ως ανεύθυνη και αποσταθεροποιητική ,να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις του  από την Ουκρανία και στρέφονται κατά της Λευκορωσίας την οποία καλούν  να τερματίσει τη συνενοχή της.

Επίσης,καλούν τη Ρωσία να συμμετάσχει εποικοδομητικά σε αξιόπιστες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, ξεκινώντας με μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και προχωρώντας προς την πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων της από το ουκρανικό έδαφος.

https://www.youtube.com/watch?v=bqIkfBa8SCU

Συμπέρασμα 1

Εδώ αντιλαμβανόμαστε ότι επιθυμούν οι ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ η Ρωσία να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις και να διαπραγματευθεί ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, ενώ  η αναφορά της Λευορωσίας ως συνένοχης φωτογραφίζει επόμενες κινήσεις της Συμμαχίας σε βάρος της, εφόσον αυτή συνεχίζει να στηρίζει τις Ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Εδάφιο 2 

Εκθειάζουν την ηρωική Ουκρανική αντίσταση στον κτηνώδη κατακτητικό πόλεμο της Ρωσίας και  αναφέρουν την πρόθεσή τους για συνεργασία  με την υπόλοιπη διεθνή κοινότητα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για παραβιάσεις του ανθρωπιστικού και διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου.

Συμπέρασμα 2

Διαφαίνεται κατηγορηματικά η βούληση των ηγετών των κρατών μελών της Συμμαχίας να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και σε  άλλους αρμόδιους  φορείς οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου και άλλες παραβιάσεις του Διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου, δείγμα ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων και ανθρώπινων μαρτυρίων προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι υπόψιν κατηγορίες.

Εδάφιο 3

Καλούν τη Ρωσία να επιτρέψει την ταχεία, ασφαλή και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και την ασφαλή διέλευση των αμάχων και να επιτρέψει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη και σε άλλες πολιορκημένες πόλεις και καταδικάζουν  επίσης τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέτουν σε κίνδυνο πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας.

Συμπέρασμα 3

Μετά το τέλος του πολέμου αναμένουμε να εγερθεί ζήτημα αποζημιώσεων για όσους έχασαν τη ζωή τους , τις περιουσίες τους, ή τραυματίστηακν από την Ρωσική εισβολή και στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Εδάφιο 4

Προειδοποιούν  ότι οποιαδήποτε χρήση χημικών ή βιολογικών όπλων από τη Ρωσία θα είναι απαράδεκτη και θα έχει σοβαρές συνέπειες, ενώ κάνουν λόγο για κατασκευασμένες αφηγήσεις ή κατασκευασμένες επιχειρήσεις "ψευδούς σημαίας" από τη Ρωσία, για να προετοιμάσει το έδαφος για περαιτέρω κλιμάκωση, μεταξύ άλλων και κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας.

Συμπέρασμα 4

Εδώ μιλάμε για αντίδραση στο πεδίο της μάχης, εφόσον η Μόσχα κάνει χρήση βιολογικών-χημικών όπλων στην Ουκρανία και για πόλεμο αντιπροπαγάνδας κατά Ρωσικών ψευδών-προβοκατόρικων συναφών με το θέμα  ειδήσεων

Εδάφιο 5

Επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη υποστήριξή μας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της που εκτείνονται στα χωρικά της ύδατα.

Συμπέρασμα 5

Δεν αναγνωρίζουν την προσάρτηση της Κριμαίας, την ανεξαρτητοποίηση του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ καθώς και καμμία αλλαγή των συνόρων της Ουκρανίας και των χωρικών υδάτων της.

Εδάφιο 6

Θα εντείνουν την  πολιτική και πρακτική στήριξη στην Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να υπερασπίζεται τον εαυτό της. θα συνεχίσουν επίσης να παρέχουν βοήθεια σε τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η προστασία από απειλές χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής φύσης, παρέχοντας παράλληλα  εκτεταμένη ανθρωπιστική υποστήριξη και φιλοξενώντας εκατομμύρια πρόσφυγες.

Συμπέρασμα 6

Η Ουκρανία εκτός από πολιτική στήριξη θα συνεχίσει να λαμβάνει και στρατιωτική βοήθεια από το ΝΑΤΟ, αψηφώντας τις Ρωσικές απειλές.

Οι αναφορές για βοήθεια στον κυβερνοχώρο υποδηλώνουν ότι η ασφάλεια των  Ουκρανικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικών μέσων είναι υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, γεγονός που δικαιολογεί την μη επανάληψη της ρωσικής επιτυχίας στην Κριμαία το 2014, αλλά και της έλλειψης ασφάλειας επικοινωνιών για τα μαχόμενα ρωσικά στρατεύματα.

Ειδικά το τελευταίο πρέπει να ευθύνεται και για την απώλεια σημαντικού αριθμού Ρώσων Στρατηγών και Ανώτερων Αξιωματικών, αφού οι Ουκρανοί φαίνεται ότι γνώριζαν τις κινήσεις τους.

Τέλος, εκτιμούμε ότι οι Μονάδες ΡΒΧΠ πολέμου των κρατών μελών του ΝΑΤΟ θα πρέπει να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο χημικής, βιολογικής, ραδιολογικής και πυρηνικής  απειλής στην Ουκρανία.

Εδάφιο 7

Παραμένουμε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τη συντονισμένη διεθνή πίεση στη Ρωσία και καλούν  όλα τα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (ΛΔΚ), να διατηρήσουν τη διεθνή τάξη, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας,

Συμπέρασμα 7

Η πίεση στη Ρωσία θα διατηρηρθεί, ενώ το ΝΑΤΟ εμφανίζεατι ενωμένο στο να ασκήσει πίεση προς την Κίνα να μην εμπλακεί υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία και εμμέσως πλην σαφώς να εγκαταλείψει πιθανές σκέψεις για την Ταϊβάν εκμεταλλευόμενη τη χρονική συγκυρία. 

Εδάφιο 8

Επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας στην πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ βάσει του άρθρου 10 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον.

Συμπέρασμα 8

Εδώ διαφαίνεται η πρόθεση του ΝΑΤΟ να δεχθεί στους κόλπους του και άλλες χώρες(Φινλανδία-Σουδία), εφόσον αυτές το επιθυμούν, ρίχνοντας το γάντι στον Πούτιν, ο οποίος έχει επανειλημμένα προβεί σε πολεμικές απειλές  σε τέτοια περίπτωση.

Εδάφιο 9

Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την υπεράσπιση της ασφάλειας των συμμαχικών  πληθυσμών και κάθε σπιθαμής του συμμαχικού εδάφους. Η δέσμευσή μας στο άρθρο 5 της Συνθήκης της Ουάσινγκτον είναι ακλόνητη. Αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης αντίδρασης του ΝΑΤΟ και τοποθετήσαμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά, μαζί με σημαντικά αεροπορικά και ναυτικά μέσα, υπό την άμεση διοίκηση του ΝΑΤΟ

Συμπέρασμα 9

Δίνεται το στίγμα στη Ρωσία να μην διανοηθεί να επιτεθεί σε χώρα κράτος του ΝΑΤΟ διαφορετικά θα "έχει να κάνει" με όλα μαζί, ενώ παρατίθενται στοιχεία για ανάπτυξη της νατοϊκής στρατιωτικής μηχανής στην Ανατολική Ευρώπη.

Εδάφιο 10

Τα μέτρα που λαμβάνουμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της Συμμαχίας μας και του ευρωατλαντικού χώρου θα απαιτήσουν επαρκείς πόρους. Οι σύμμαχοι αυξάνουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες.

Συμπέρασμα 10

Αποφασίστηκε η διάθεση περισσοτέρων χρημάτων για την άμυνα από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Γενική αποτίμηση

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται η ενότητα της Συμμαχίας απέναντι στη Ρωσική επιθετικότητα και η προειδοποίηση ότι το θέμα της Ρωσικής εισβολής θα έχει σημαντικές εκφάνσεις, δικαστικές και οικονομικές μετά το τέλος του πολέμου.

Παράλληλα το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στηρίζει στρατιωτικά τον αγώνα της Ουκρανίας, ενισχύοντάς την, αψηφώντας τις Ρωσικές απειλές.

Τέλος η Λευκορωσία στοχοποιείται , ενώ η Κίνα προειδοποιείται.

Τα παραπάνω αναμένουμε να τύχουν απάντησης από Ρωσία-Λευκορωσία και Κίνα.

Ένα είναι βέβαιο ότι το μέλλον του πλανήτη για πρώτη φορά εμφανίζεται πολύ αβέβαιο.

https://www.youtube.com/watch?v=03B93TC9uDI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...