Ένοπλες Συρράξεις

Πρωτοφανής επίδειξη ισχύος: Μπαράζ εκτοξεύσεων ρωσικών πυραύλων Α-235 Nudol και Onyx - Η Μόσχα «γεμίζει» την Hmeymim με S-300 και Tor-M2


Εντελώς αιφνιδιαστικά η Ρωσία εξαπέλυσε πριν μερικές ώρες αντιβαλλιστικό πύραυλο Α-235 Nudol από το πεδίο βολής Sary-Shagan στο Καζακστάν, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ατού στα χέρια του Β.Πούτιν ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο ρωσικός τύπος ομιλεί για την μετακίνηση στην Α.Μεσόγειο αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Tu-160, ΑΦΝΣ Tu-142MK και Il-38 ,  μαζί με  μαχητικά Su-33 και Su-30SM .

Όλα αυτά  προμηνύουν μαι τεράστια  "καταιγίδα" στην αυλή μας κοντά στο Αιγαίο και την Κύπρο λόγω της μεγάλης κόντρας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ειδικά η εκτόξευση του απόλυτου αντιβαλλιστικού πυραύλου NUDOL σήμερα, προκαλεί άσχημες  μνήμες παλαιότερων κρίσεων των δύο υπερδυνάμεων, επισημαίνοντας τις τρομερές  δυνατότητες της ρωσικής αεράμυνας .

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα δύναται να αναχαιτίσει δορυφόρους συλλογής πληροφοριών και επικοινωνιών,  καθιστώντας τον πύραυλο  Nudol ένα όπλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πολλαπλασιαστή ισχύος.

Έχει εμβέλεια 100 χλμ και μπορεί να φτάσει τα 300 χλμ σε ύψος.

Για την λειτουργία του το σύστημα χρησιμοποιεί το ραντάρ παθητικής ηλεκτρονικής σάρωσης για στόχους πέρα από τον ορίζοντα τύπου Don-2N με εμβέλεια 3.700 χλμ και το ραντάρ Don 2NP / 5N20P.

Ο πύραυλος έπληξε επιτυχώς τον συμβατικό στόχο με την καθορισμένη ακρίβεια.

Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με την εκτόξευση των πυραύλων Cruise Onyx έναντι στόχων επιφανείας στην θάλασσα.

Ρώσος  στρατιωτικός αναλυτής επισημαίνει ότι οι πύραυλοι είναι ένα κατάλληλο αποτρεπτικό όπλο σε όποιους  επιβουλεύονται τα ρωσικά συμφέροντα στην Συρία , ενώ αποστέλλεται σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ   .

Βίντεο που κυκλοφόρησε από το ρωσικό υπουργείο δείχνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά του στόλου του Ειρηνικού στη Θάλασσα Okhotsk,  που περιλαμβάνουν την εκτόξευση των πυραύλων Onyx του συστήματος Bastion, καθώς και πυραύλων cruise από τα πολεμικά πλοία.

Και οι επτά πύραυλοι χτύπησαν επιτυχώς τους στόχους τους.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Boris Rozhin σχολίασε την μαζική εκτόξευση πυραύλων χθες και σήμερα από το Κρεμλίνο  και τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Ο Rozhin επεσήμανε την αυξανόμενη απειλή που θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με την επικείμενη επίθεση τους εναντίον της Συρίας και στο πλαίσιο αυτό, οι ρωσικοί πύραυλοι αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

«Είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξει άμεση σύγκρουση με τις  ΗΠΑ, αλλά με την παρουσίαση τέτοιων όπλων, η Ρωσία αποστέλλει μήνυμα ότι διαθέτει όλα τα μέσα για την καταστροφή των πλατφορμών εκτόξευσης πυραύλων που οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να μετακινήσουν  στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία», δήλωσε ο ελπίζων Ρώσος αναλυτής.

Ταυτόχρονα ο ίδιος επεσήμανε ότι το θέμα έχει να κάνει περισσότερο με την πολιτική παρά με μια στρατιωτική αντιπαράθεση, ενώ  υπογραμμίζει ότι ακόμα και αν η Ρωσία διαθέτει αυτά τα προηγμένα όπλα, αυτό δεν αποκλείει τις προκλήσεις άλλων χωρών εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους.

«Η Ρωσία το κάνει αυτό [καταδεικνύει το οπλοστάσιο της ] για λόγους ασφάλειας, αλλά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει  στο πεδίο δράσης των συμφερόντων της στο εξωτερικό», κατέληξε ο ίδιος.

Το σύστημα Bastion έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ακτογραμμή με απόσταση μεγαλύτερη των 600 km.

Ο πύραυλος  είναι ικανός να καταστρέφει πολεμικά πλοία διαφόρων κλάσεων και τύπων ακόμα και υπό συνθήκες  ραδιοηλεκτρονικού πολέμου.

Κάθε συστοιχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί  μέρα και νύχτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και περιλαμβάνει  36 πυραύλους .

Σήμερα το απόγευμα  σύμφωνα  με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας , αναφέρθηκε η μεταφορά στην ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση «Hmeymim» αδιευκρίνιστου αριθμού συστημάτων  αεράμυνας S-300 και «Tor-M2», με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική ικανότητα των ρωσικών στρατιωτικών βάσεων από επιθέσεις πυραύλων.

Ο ακριβής αριθμός των πυραύλων  στη βάση «Hmeymim»  μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος, αλλά αναφέρθηκε ότι υλοποιήθηκαν αιφνιδιαστικά πτήσεις  ρωσικών μεταφορικών  αεροσκαφών στη Συρία με συνθήκες άκρας  "μυστικότητας" για τον σκοπό αυτόν.
https://twitter.com/YorukIsik/status/1035063409803452416?ref_src=twsrc%5Etfw
https://platform.twitter.com/widgets.js
Ταυτόχρονα, η ρωσική κινηητοποίηση συνεχίζεται, καθώς το ρωσικό πλοίο  Ro-Ro με την ονομασία Σπάρτη ΙΙΙ, εμφανίστηκε να διέρχεται τον Βόσπορο καθ 'οδόν από το Νοβοροσίσκ για την Ταρτούς, κατάφορτο με πολεμικό υλικό.

Ένα άλλο πλοίο εντοπίστηκε να αποπλέει από λιμάνι στην Κριμαία μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης  και ΤΟΜΑ BMP .

Παράλληλα το ρωσικό ναυτικό και η αεροπορία θα πραγματοποιήσουν μεγάλη άσκηση στη Μεσόγειο από την 1η έως την 8η Σεπτεμβρίου στα οποία θα λάβουν μέρος 25 πλοία και 30 αεροσκάφη , όπως ανακοίνωσε σήμερα ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν διεξαγωγή αντιαεροπορικών, ανθυποβρυχιακών και αντιναρκικών ασκήσεων .

Όλα αυτά  καταδεικνύουν παράλληλα με τις σημερινές άκρως ύποπτες τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο ότι η Α.Μεσόγειο "βράζει" και όλα τα ενδεχόμενα είναι τελείως ανοικτά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι,  αν μέσα σε όλο αυτό το αλισβερίσι Ρώσων και Αμερικανών τολμήσει ο Ερντογάν να υλοποιήσει τα σχέδια του με αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου  "Φατίχ" μαζί με πολεμικά πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ .

Σήμερα άλλωστε  θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Πάφου την οποία είχε δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία, καταγγέλθηκε  παρατύπως από την Άγκυρα , αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα που απορρέουν από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και μάλιστα σε σημείο που βρίσκεται μια ανάσα από τις κυπριακές ακτές.

https://youtu.be/v9MkP7MA6Dc?t=4

https://youtu.be/X0RyXZMjXUg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι περιοχές του Αιγαίου που οι Τούρκοι θέλουν να υφαρπάξουν από την Ελλάδα στην «μοιρασιά» ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδας

Η Τουρκία, επιδιώκει την περιορισμένη επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, διαφοροποιούμενη γεωγραφικά...