Οι Γερμανοί “ξανάρχονται” ως τοποτηρητές της Δύσης στην Ευρώπη και διατάζουν ολόκληρα κράτη να κάνουν “πράγματα” που αντίκεινται στην ιστορία τους και την πολιτική τους.
Έτσι το Βερολίνο ενθυμούμενο άλλες εποχές, εξέδωσε “διάταγμα” προς την Σερβία, να γυρίσει την ''πλάτη'' στην Ρωσία όταν και εάν εισέλθει στην “γνωστή” ευρωπαϊκή οικογένεια που όλοι οι ηγέτες της συναθροίζονται στις Βρυξέλλες για να εκτελέσουν στο τέλος, τα γερμανικά “κελεύσματα”.
Η Bundestag «ενημέρωσε» τη Σερβία ότι πρέπει να απαρνηθεί πλήρως την αμυντική, οικονομική και εμπορική συμμαχία με Ρωσία, αν θέλει να συνεχίσει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πράγμα που προκάλεσε οργή στην ίδια την χώρα.
Στο Βελιγράδι, αντέδρασαν αρκετά βίαια σε σχέση με αυτήν την δήλωση.
Ειδικότερα, ο Σέρβος πρόεδρος Αλέξανδρος Βούτσιτς, συνέστησε στη Γερμανία να μην παρεμβαίνει στις υποθέσεις ενός ανεξάρτητου κράτους, ενώ ο υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Βούλιν κατηγόρησε την γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή για υποκρισία.
“Ο εμπορικός κύκλος εργασιών της Γερμανίας με την Ρωσία είναι 20 φορές υψηλότερος από εκείνον της Ρωσίας με τη Σερβία.
Ωστόσο, οι Γερμανοί, ακολουθώντας τις αντιτρομοκρατικές κυρώσεις, έχασαν την αγορά τροφίμων μας. Με τη σειρά της η Σερβία, η οποία αρνήθηκε να επιβάλει περιορισμούς, έχει σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, και μάλιστα υπέγραψε συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών με τις χώρες ΚΑΚ, αποκτώντας πρόσβαση στις αγορές όλων των μελών της οργάνωσης. Αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος λόγος για την στάση και την συμπεριφορά της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής.”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.
Το θέμα είναι ότι ήδη στο εγγύς μέλλον, η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας θα πλήξει σημαντικά τη γερμανική οικονομία.
Σύμφωνα με τους όρους της πρώτης φάσης της συμφωνίας, από το 2021 η Κίνα θα πρέπει να αυξήσει την εισαγωγή αμερικανικών μεταποιημένων προϊόντων κατά 95 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με άλλα λόγια, η Κίνα θα εισάγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες ό, τι παλαιότερα αγόραζε από τους Γερμανούς.
Η αξιοθρήνητη κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα πιο πολύ από το γεγονός ότι, ο δείκτης της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας βρίσκεται ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013, ενώ το Βερολίνο εξακολουθεί να μην έχει σχέδιο κατά της οικονομικής κρίσης.
Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η Bundestag προσπαθεί να "αποκαταστήσει" την γερμανική εμπορική κυριαρχία σε μικρές χώρες όπως η Σερβία.
Μπορούμε λοιπόν να φανταστούμε τι θα κάνουν οι Γερμανοί για παράδειγμα στην Ελλάδα, ή σε άλλες χώρες τις ΕΕ.
Η ώρα για την πτώση του γερμανικού οικονομικού θαύματος έρχεται και θα συμπαρασύρει μαζί της και την ίδια την ΕΕ, από την οποία πρόσφατα αποσκίρτησε με όλες τις τιμές η Βρετανία.
Πληροφορίες που διακινούνται από ειδικούς και ινστιτούτα αναλύσεων σε Ανατολή και Δύση, προκρίνουν την δημιουργία μιας Μεσογειακής Ενώσεως, για αυτό και οι Γάλλοι δείχνουν τώρα τόσο έντονα την αμυντική τους ισχύ στην περιοχή αυτή, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις χώρες που βρέχονται από την θάλασσα αυτή.
Παρατηρήσατε κάτι; Η Σερβία έριξε ''σφαλιάρα'' στο Βερολίνο, ενώ η Ελλάδα λέει ''JA'' στη Γερμανία, παρά τα ''μπλόκα'' που θέτει η Μέρκελ στη χώρα μας, ως προς την συμμετοχή μας στη Διάσκεψη που έγινε και που θα γίνει για την Λιβύη.