Τσουνάμι μεταναστών έχουμε από την Λιβύη στην Ιταλία προς το παρόν, με τους μετανάστες να αποβιβάζονται στο νησί Λαμπεντούσα μέρα μεσημέρι, προκαλώντας την έκπληξη Ιταλών λουόμενων.
Από τη Λιβύη στην Ιταλία έχουμε συνεχή ροή μεταναστών κάθε μέρα και η κατάσταση γίνεται τραγική. Τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι το 41% όλων αυτών είναι παιδιά.
Πληροφορίες και βίντεο όμως αποδεικνύουν με βεβαιότητα ότι στην Ιταλία το 99% των μεταναστών είναι άνδρες ηλικίας από 20 έως 30 ετών.
“Αυτοί δεν είναι πρόσφυγες, είναι εισβολείς. Χρειαζόμαστε μαζικές απελάσεις. Σταματήστε την εισβολή, σώστε την Ευρώπη!”, αναφέρει ιταλική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.
Μιλάμε πραγματικά για κανονική εισβολή στην γειτονική χώρα, στην οποία οι αρχές είναι σε απόγνωση, ενώ σύντομα πιθανόν ο κίνδυνος να αφορά και την Ελλάδα.
Η μόνη απτή και λογική λύση είναι ένας ιδιότυπος ναυτικός αποκλεισμός της Λιβύης από δυνάμεις της ΕΕ μέσω της αποστολής ΕΙΡΗΝΗ, στην οποία συμμετέχει και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Νόμος στην Ιταλία που περιορίζει τα Τζαμιά ενοχλεί τον τουρκικό τύπο
Η πρόταση νόμου για τον περιορισμό των χώρων λατρείας των μουσουλμάνων στην Ιταλία προκάλεσε αντιδράσεις, αναφέρει τουρκική εφημερίδα.
Το ακροδεξιό κόμμα Brothers of Italy (FdI), το οποίο είναι ο κύριος εταίρος της δεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού στην Ιταλία, έφερε πρόσφατα το νομοσχέδιο για την απαγόρευση της χρήσης βιομηχανικών υπόστεγων ή γκαράζ ως τζαμιών στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας η αντίδραση των μουσουλμάνων ηγετών της κοινής γνώμης, αλλά όχι της πλειοψηφίας των Ιταλών βέβαια.
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Κάτω Βουλής, Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 10 Ιουνίου στη χώρα, ο βουλευτής Τομάζο Φώτι από το κόμμα FdI της πρωθυπουργού Τζώρτζια Μελόνι, συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.
Η εν λόγω πρόταση αναφέρεται στο άρθρο του ιταλικού Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο όλες οι μη Καθολικές θρησκείες και αιρέσεις πρέπει να έχουν συμφωνία που να ρυθμίζει τις σχέσεις τους με το ιταλικό κράτος.
Το νομοσχέδιο στοχεύει στην επιβολή περισσότερων περιορισμών σε χώρους λατρείας θρησκειών και αιρέσεων που δεν έχουν επίσημη συμφωνία με το ιταλικό κράτος.
Αναφέρεται ότι δεδομένου ότι το Ισλάμ είναι μια από τις θρησκείες που δεν έχουν καμία συμφωνία με το κράτος στην Ιταλία, η πρόταση νόμου θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους, διότι προβλέπει την απαγόρευση μετατροπής σε βιομηχανικά υπόστεγα, γκαράζ και αποθήκες και ορισμένα ιδιόκτητα καταστήματα σε αυτοσχέδια τζαμιά.
Σύμφωνα με την έκθεση του 2017 της Ιταλικής Ένωσης Ισλαμικών Κοινοτήτων και Οργανισμών (UCOII), υπάρχουν 1217 τζαμιά στη χώρα, κυρίως στις βόρειες περιοχές, όπου οι μουσουλμάνοι μπορούν να κάνουν τις προσευχές τους.
Μόνο 6 από αυτά έχουν χαρακτηριστικά τζαμιού και είναι επίσημα αναγνωρισμένα ως τέτοια. Τα υπόλοιπα λειτουργούν σε υπόγεια γκαράζ, υπόστεγα και διαμερισμάτων, συνήθως με την επωνυμία πολιτιστικών κέντρων.
Η ουσία όμως σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Anadolou, ήταν η δήλωση του Ιζεντίν Ελζίρ, πρώην πρόεδρος της UCOII και ιμάμη στη Φλωρεντία, ο οποίος είπε ότι πρώτα απ 'όλα, οι μουσουλμάνοι αγαπούν να προσεύχονται, να περνούν χρόνο και να ζουν σε όμορφα τζαμιά και ότι είναι δυνατόν να το δούμε και να το καταλάβουμε εξετάζοντας άλλες χώρες όπως το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Τουρκία και το Ιράν.
"Αυτό το νομοσχέδιο προέρχεται από αυτούς που μας κυβερνούν, λυπάμαι γι' αυτό. Νομίζουν ότι είναι ακόμα στην αντιπολίτευση. Πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία επειδή είναι αυτοί που διοικούν τη χώρα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούν να πάνε άλλο αυτό το νομοσχέδιο. Γνωρίζουν επίσης επειδή είναι αντισυνταγματικό. Δεν μπορεί να περιοριστεί σε ορισμένους Ιταλούς πολίτες από το να εκτελούν τις θρησκευτικές τους πρακτικές. Δεν χρειάζεται αυτή η προπαγάνδα", τόνισε ο ίδιος.
Ο Ελζίρ σημείωσε ότι όλοι οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας στην Ιταλία είναι έτοιμοι να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να καταλήξουν σε συμφωνία για την αναγνώριση της σχέσης μεταξύ του κράτους και της θρησκείας του Ισλάμ.
Ο κίνδυνος αλλοίωσης του πληθυσμού στην Ευρώπη είναι πραγματικότητα και συντελείται μπροστά στα μάτια μας.