Πριν λίγες ώρες σας είχαμε ενημερώσει για αναφορές που υποστήριζαν ότι ένα τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό προσγειώθηκε στο Πακιστάν.
Σήμερα βέβαια η διεύθυνση επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας διέψευσε δημοσίως τις εν λόγω φήμες.
«Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Τουρκίας προσγειώθηκε στο Πακιστάν για ανεφοδιασμό. Έπειτα συνέχισε την πορεία του. Δεν πρέπει να βασίζεστε σε υποθετικές ειδήσεις που γίνονται από μη έγκριτα πρόσωπα και ινστιτούτα» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της Άγκυρας.
Σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα πάντως, το τουρκικό C-130 Hercules προσγειώθηκε στην πακιστανική πόλη Καράτσι όπου ξεφόρτωσε αμυντικά προϊόντα. Κάποια ινδικά μέσα έγραψαν πως η Τουρκία έστειλε συνολικά έξι μεταγωγικά στο Πακιστάν.
Ανησυχητικές Δηλώσεις από τον Πακιστανό ΥΠΑΜ
Σε άλλη πρόσφατη και πολύ ανησυχητική εξέλιξη, ο Πακιστανός υπουργός άμυνας δήλωσε πριν λίγες ώρες πως θεωρεί αναπόφευκτη μία ινδική στρατιωτική εισβολή έπειτα από την φονική τρομοκρατική επίθεση στο Κασμίρ την προηγούμενη εβδομάδα.
Να σας υπενθυμίσουμε πως η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 26 ανθρώπων από πακιστανικά πυρά. Το γεγονός αυτό αναζωπύρωσε στο έπακρον τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών και σήμερα η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την πραγματική αιτία της διαμάχης μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας, μπορείτε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Διαμάχη του Κασμίρ πατώντας εδώ.
«Έχουμε ενισχύσει τις δυνάμεις μας επειδή πλέον το θεωρούμε κάτι το αναπόφευκτο. Οπότε σε αυτήν την κατάσταση πρέπει να παρθούν στρατιωτικές αποφάσεις, είναι απαραίτητο» δήλωσε ο Πακιστανός υπουργός άμυνας ονόματι Καγουάτζα Ασίφ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επιθετική ρητορική της Ινδίας αυξάνεται όλο και περισσότερο, γεγονός που ώθησε τον πακιστανικό στρατό να ενημερώσει την κυβέρνηση της Ισλαμαμπάντ για την πιθανότητα έναρξης μίας ινδικής στρατιωτικής επίθεσης.
Ο Πακιστανός αξιωματούχος δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια άμυνας της χώρας του.
Τις προηγούμενες ημέρες ο Ασίφ είχε δηλώσει πάντως πως το Πακιστάν θα χρησιμοποιούσε τα πυρηνικά του όπλα μόνο εάν δέχονταν άμεση υπαρξιακή απειλή.
Από την πλευρά της η Ινδία δεν έχει προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός της, Ναρέντρα Μόντι, είχε υποσχεθεί βέβαια ότι όλοι οι τρομοκράτες που συμμετείχαν στην επίθεση της 22ας Απριλίου θα τιμωρηθούν αναλόγως.