Κόσμος

Επανεμφάνιση θηλαστικού στο Ατλαντικό Δάσος της Βραζιλίας μετά από 100 χρόνια

Ένα ιστορικό γεγονός για τη βιοποικιλότητα της Βραζιλίας κατέγραψαν οι κάμερες του Κρατικού Ινστιτούτου Περιβάλλοντος (INEA) στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την επανεμφάνιση του ταπίρ της Νότιας Αμερικής (Tapirus terrestris), του μεγαλύτερου χερσαίου θηλαστικού στη Νότια Αμερική, στην περιοχή της Κόστα Βέρντε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forum, συνολικά 108 εικόνες και βίντεο αποκαλύπτουν την παρουσία τριών ταπίρων, συμπεριλαμβανομένου ενός θηλυκού και του μικρού της, που περπατούν μέσα από τα πυκνά δάση του Ατλαντικού Δάσους στο Cunhambebe State Park (PEC), μια μονάδα διατήρησης 38.000 εκταρίων που ιδρύθηκε το 2008.

Το Tapir της Νότιας Αμερικής επανεμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια

Αυτή η εκ νέου ανακάλυψη έρχεται μετά από περισσότερο από έναν αιώνα χωρίς αρχεία δειγμάτων στην άγρια φύση στην περιοχή. Η τελευταία παρατήρηση στην περιοχή χρονολογείται από το 1914, όταν δείγματα τεκμηριώθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Serra dos Órgãos. Από τότε, η επιταχυνόμενη αστικοποίηση και το εντατικό κυνήγι οδήγησαν στην εξαφάνισή του στην περιοχή, συμπεριλαμβάνοντάς το στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών.

Η πρόσφατη εμφάνιση αυτών των ζώων δημιούργησε μεγάλη προσδοκία μεταξύ των οικολόγων και των επιστημόνων.

Ο ταπίρος της Νότιας Αμερικής διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στα οικοσυστήματα, καθώς δρα ως «δασικός κηπουρός» διασκορπίζοντας σπόρους στον βιότοπό του. 

Η επανεμφάνισή του στο Ατλαντικό Δάσος, ένα από τα πιο ποικίλα και απειλούμενα οικοσυστήματα στον πλανήτη, αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι για τη διατήρηση της περιοχής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ