Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Καμαρώνει ο Πούτιν για την κατάληψη της Αβντιίβκα

Συγχαρητήρια έδωσε στις  στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους σήμερα Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω της κατάληψης της πόλης Αβντιίβκα η οποία βρίσκεται στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον «απόλυτο έλεγχο» της Αβντιίβκα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πρώτες πρωινές ώρες την Αβντιίβκα, παραχωρώντας στη Ρωσία τη μεγαλύτερη —κυρίως συμβολική— νίκη της στα πεδία των μαχών έπειτα από την αποτυχία της αντεπίθεσης του που εξαπολύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο φόβος και τρόμος των Ουκρανών Έλληνας μισθοφόρος με το παρατσούκλι «Βυζάντιο» που πολεμά στο πλευρό της Ρωσίας - Καταστρέφει ένα ένα τα τουρκικά ΤΟΜΠ Kirpi

Έχει τον κωδικό κλήσης “Βυζάντιο” και τον τρέμουν οι Ουκρανοί - Οι μέρες του Ζελένσκι στην εξουσία είναι πλέον...