Μπάιντεν και Ζελένσκι
Κόσμος

Κουράστηκε ο λαός των ΗΠΑ και ζητάει από τον Μπάιντεν να κόψει το "χαρτζιλίκι" του Ζελένσκι και να το στείλει στο Τελ Αβίβ

Η σύρραξη της Χαμάς με του Ισραήλ απειλεί την μέχρις πρότινος σχετικά ειρηνική κατάσταση στην Μέση Ανατολή, αφού αυξάνει την πιθανότητα να ξεσπάσει ένας μεγαλύτερος πόλεμος στην περιοχή. Αμερικανοί αναλυτές προτείνουν πως οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν μερικώς την χρηματοδότηση του μακροχρόνιου πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας για να αποδεσμεύσουν κεφάλαια για το Τελ Αβίβ.

Βέβαια, μία νέα ανάλυση προτείνει το αντίθετο, μιας και ο πόλεμος στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία να κατατάσσεται πλέον η τρίτη στρατιωτικά ισχυρότερη χώρα του κόσμου, ενώ πριν την έναρξη του πολέμου θεωρούνταν η δεύτερη στην κατάταξη, φυσικά κάτω από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή η αλλαγή έγινε πρόσφατα από το διάσημο MilitaryWatch Magazine, το οποίο επικαλείται εκατομμύρια κόσμος παγκοσμίως. Φυσικά την θέση της Μόσχας πήρε το Πεκίνο, το οποίο βρίσκονταν για καιρό πίσω από τους Ρώσους και τους Αμερικανούς στην κατάταξη των τριών κορυφαίων υπερδυνάμεων.

Παράλληλα, μία νέα ανάλυση του Κέντρου για Στρατηγικές και Διεθνείς Μελέτες (CSIS) θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μία «δοκιμή πολιτικής θέλησης και βιομηχανικών ικανοτήτων» μεταξύ των δύο αγωνιζόμενων μπλοκ: δηλαδή των συμμαχικών χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και του αντίπαλου άξονα που στηρίζει την Ρωσία, όπως την Κίνα, την Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

«Παρά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να απελευθερώσει την επικράτεια που κατέλαβε η Ρωσία, οι επιθετικές επιχειρήσεις κινούνται πολύ αργά» τόνισε η ανάλυση.

Να «Κόψουν» το Χαρτζιλίκι του Ζελένσκι;

Όσο όλο και περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν την άποψη πως πρέπει να επανατοποθετηθούν κεφάλαια από την Ουκρανία στο Ισραήλ, η ανάλυση του CSIS προτείνει πως οι δυτικές χώρες πρέπει να παρέχουν μακροχρόνια πακέτα βοήθειας στην Ουκρανία έτσι ώστε να μπορεί η χώρα να υπερασπιστεί τα εδάφη της και να απωθήσει μία μελλοντική πιθανή ρωσική αντεπίθεση. Βάσει των σημερινών δαπανών, η συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας θα κόστιζε σχεδόν 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αναλυτές του CSIS προσθέτουν πως οι δυτικές χώρες πρέπει να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία για να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες που έχει ο ουκρανικός στρατός να ανακαταλάβει εδάφη της επικράτειάς του από την Ρωσία. 

«Έτσι και αλλιώς, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ΗΠΑ, η Ρωσία, έγινε από δεύτερη η τρίτη ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη του κόσμου χωρίς να υπάρξει ούτε μία αμερικανική απώλεια» τόνισε το CSIS, υπονοώντας πως ο λόγος της πτώσης της Μόσχας στην παγκόσμια στρατιωτική κατάταξη ήταν ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Πάντως η αμερικανική κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε πως η στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο μπορεί να συνεχίσει δίχως προκλήσεις ακόμη και τώρα, που οι Αμερικανοί στηρίζουν ταυτόχρονα και το Ισραήλ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...