Κόσμος

Σε τέταρτη συνομιλία τις τελευταίες ημέρες προχώρησαν Μπάιντεν-Νετανιάχου

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ισραήλ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η σημερινή συνομιλία ήταν η τέταρτη μεταξύ των δύο ηγετών τις τελευταίες μέρες.

Βίντεο από χθεσινό τηλεφώνημα - Ο Νετανιάχου ενημέρωνει τον Μπάιντεν για τις θηριωδίες της Χαμάς

Η προηγούμενη επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επικοινωνίας τους, ο Νετανιάχου ανέδειξε την πιθανότητα να μπει στη Γάζα. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν τον προειδοποίησε να μην το κάνει», είπε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος που ενημερώθηκε για τη συνομιλία.

Η απόφαση του Μπάιντεν να μην παροτρύνει τον Νετανιάχου να επιδείξει αυτοσυγκράτηση αμέσως μετά τις επιθέσεις, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το απόλυτο σοκ και το εύρος της βίαιης επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ που κάνει αυτή τη στιγμή διαφορετική, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδότησε ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».

«Πρέπει να μπούμε. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, με τον Λευκό Οίκο και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Με ανησυχία παρακολουθούν οι Τούρκοι το σενάριο παραχώρησης των ελληνικών S-300 στην Αρμενία για την απόκτηση πυραύλων BARAK-MX ή Patriot PAC-3

Η ελληνική ηγεσία στοχεύει να είναι εντελώς απαλλαγμένη από όπλα ρωσικής προέλευσης-Η Τουρκική πλευρά ούτε να ακούσει...