Ουκρανία
Κόσμος

Πώς η Ουκρανία έγινε το καλύτερο πεδίο δοκιμών για τον στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δίνει στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ την ευκαιρία να δοκιμάσουν σύγχρονο στρατιωτικό εξοπλισμό σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης, αποκτώντας πολύτιμες πληροφορίες για το πώς λειτουργούν τα όπλα που παράγουν και τι πρέπει να βελτιωθεί.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είπε στους Financial Times ότι «δεν θα μπορούσε να εφευρεθεί καλύτερο πεδίο δοκιμών για την παγκόσμια βιομηχανία όπλων» και οι ειδικοί είναι ενθουσιασμένοι με τις προτάσεις που προσφέρει ο ουκρανικός στρατός για τη βελτίωση της τεχνολογίας.  Πολλά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, έχουν στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαιδευμένες δυνάμεις στην Ουκρανία στο Κίεβο για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του ρωσικού στρατού, σημειώνει το Financial Times .

Αλλά τα όπλα που παρείχαν αυτά τα κράτη έγιναν ολοένα και πιο εξελιγμένα καθώς προχωρούσε ο πόλεμος - με την Ουκρανία να επιμένει να παραλαμβάνει σύγχρονα τανκς, αντιαεροπορικά συστήματα και μαχητικά αεροσκάφη από τους δυτικούς εταίρους της. Ο Ολέκσιι Ρέζνικοφ,ο υπουργός Άμυνας του Κιέβου, είπε στο αναφερόμενο δημοσίευμα ότι στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι σύμμαχοί του «μπορούν να δουν εάν τα όπλα τους λειτουργούν, πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν και εάν πρέπει να αναβαθμιστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Το καλύτερο πεδίο για ταυτόχρονη δοκιμή εξοπλισμού του ΝΑΤΟ

 

Ενίσχυσε τα λόγια του, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να εφευρεθεί καλύτερο πεδίο δοκιμών για την παγκόσμια βιομηχανία εξοπλισμών». Ο Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι η στιγμή που το αμερικανικό σύστημα αεράμυνας PATRIOT μπόρεσε να καταρρίψει υπερηχητικούς πυραύλους Kinjal - τους οποίους η Ρωσία είχε χαρακτηρίσει ως ασταμάτητους - απέδειξε στους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες τι μπορεί να κάνει ο δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός.

Ο Ρέζνικοφ είπε επίσης ότι οι μάχες στην Ουκρανία εναντίον του ρωσικού στρατού αποδεικνύουν στα κράτη του ΝΑΤΟ πώς λειτουργεί ο στρατιωτικός εξοπλισμός τους όταν χρησιμοποιείται ταυτόχρονα. Αλλά και η Ρωσία δεν βλέπει παθητικά τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας διευκρίνισε επίσης ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να μπλοκάρουν το σήμα ορισμένου στρατιωτικού εξοπλισμού - όπως αυτό των drones ή των όπλων που καθοδηγούνται με GPS - αλλά οι προσπάθειές τους οδηγούν στον εκσυγχρονισμό και την ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των τεχνολογιών αυτών.  «Οι Ρώσοι επινοούν ένα αντίμετρο, ενημερώνουμε τους εταίρους μας και αναπτύσσουν ένα άλλο αντίμετρο εναντίον του», είπε ο Ρέζνικοφ.

 

 

 


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ