Κόσμος

Γαλλοκινεζική προσέγγιση με στόχο την αποτροπή πυρηνικού πολέμου στην Ουκρανία

«Η Κίνα να επαναφέρει τη Ρωσία στη λογική» δήλωσε ο Κινέζος ηγέτης.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Κίνα έχουν «μία θετική και ομαλή εξέλιξη», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κίνας, στη συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του

«Η Γαλλία ποντάρει στην Κίνα προκειμένου να επαναφέρει την Ρωσία στην λογική, έτσι ώστε όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, την δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

«Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία κατάφερε πλήγμα στην διεθνή σταθερότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.


Από την πλευρά του, ο Κινέζος πρόεδρος χαιρέτισε τις σχέσεις του Πεκίνου με τη Γαλλία σε έναν κόσμο που διέρχεται «βαθιά ιστορική αλλαγή».

«Ο κόσμος βιώνει σήμερα μια βαθιά ιστορική αλλαγή», υποστήριξε ο Σι Τζινπίνγκ επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις ανάμεσα στη χώρα του και την Γαλλία έχουν, ωστόσο, «μία θετική και ομαλή εξέλιξη».


Ο Σι Τζινπίνγκ ζήτησε την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συνάντηση Σι Τζινπίνγκ, Μακρόν και της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στόχος των δύο Ευρωπαίων ηγετών είναι να ακουστεί η «φωνή» τους στο Πεκίνο , στενό σύμμαχο της Μόσχας, στον οποίο επιφυλάσσουν κάποιον ρόλο στην ειρήνευση στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε προηγουμένως με τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ με τον οποίο συζήτησε το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την γαλλική προεδρία. Ο γάλλος πρόεδρος τόνισε «την σημασία του διαλόγου ανάμεσα στην Κίνα και την Γαλλία σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς που περνάμε».

Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κινεζικής Εθνοσυνέλευσης Ζάο Λετζί στον οποίο επεσήμανε «τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επί της παγκόσμιας ασφάλειας των στρατηγικών ισορροπιών».

Από την πλευρά της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έγινε δεκτή από τον Λι Τσιάνγκ στον οποίο τόνισε «ότι οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κίνα έχουν περιπλεχθεί τα τελευταία χρόνια και είναι σημαντικό να συζητηθούν από κοινού όλες οι πλευρές της σχέσης αυτής σήμερα, ιδιαίτερα σε αυτό το ευμετάβλητο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...