Κόσμος

Βρετανία: Ήθελε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ ο εισβολέας στο Κάστρο του Ουίνσδορ

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, 20 ετών, στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει του βρετανικού Νόμου Περί Προδοσίας, εμφανίστηκε στο κτήμα του Κάστρου του Ουίνδσορ φορώντας κουκούλα και μάσκα, ελέχθη στο δικαστήριο. Ένας αστυνομικός είπε ότι έμοιαζε με ήρωα κινηματογραφικής ταινίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα του συμβάντος στις 25 Δεκεμβρίου η βασίλισσα βρισκόταν στο κάστρο με τον γιο της και διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Κάρολο, τη σύζυγό του Καμίλα και άλλα μέλη της στενής οικογένειας.

Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε βάρος του Τσάιλ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλές για φόνο, κατοχή επιθετικού όπλου και αδίκημα βάσει του εδαφίου 2 του Νόμου Περί Προδοσίας του 1842.

Το εδάφιο αυτό περιγράφει λεπτομερώς την τιμωρία για κάποιον που "άνοιξε πυρ ή στόχευσε με πυροβόλο όπλο, ή εκτόξευσε ή χρησιμοποίησε επιθετικό υλικό ή όπλο, με πρόθεση να τραυματίσει ή να τρομάξει την Αυτής Μεγαλειότητα".

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης του δικαστηρίου του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, ο Τσάιλ, που κατάγεται από το Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας, είπε πως ήθελε να εκδικηθεί το κατεστημένο.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι έχουν πάρει «φόρα» και δεν σταματιούνται! Ρωσικές μονάδες οδεύουν προς την κεντρική Ουκρανία για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου (Χάρτες)

Η κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας απειλείται περισσότερο από ποτέ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Η αλήθεια για την Ουκρανία- Οι Ρώσοι με εντολή Πούτιν εξοντώνουν περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες μέσα στα δάση του Κούρσκ

Ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις δηλώσεις του Β.Ζελένσκι περί μη περικύκλωσης χιλιάδων Ουκρανών, κάτι που φυσικά δεν...