Εντολή έδωσε στις μυστικές υπηρεσίες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, να προετοιμάσουν καταλλήλως την επίσκεψη του στο Κίεβο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα ''Ynet'.
Η συζήτηση για το ταξίδι, έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Η ουκρανική πλευρά επιθυμεί το ταξίδι αυτό, διότι με αυτόν τον τρόπο, θα δείξει την υποστήριξη του Ισραήλ στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του ο Μπένετ, υποστηρίζει πως θα ταξιδέψει μόνο εάν οι δύο χώρες θα είναι κοντά στην επίτευξη κάποιας συμφωνίας.
Εχθές, είχε δηλώσει, όπως αναφέραμε σε άρθρο μας: Πως παρά το ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος παραμένουν μεγάλα χάσματα μεταξύ των δύο πλευρών. “Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς… επειδή υπάρχουν αρκετά θέματα διαφωνίας, μερικά από αυτά βασικά”.
Ο Μπένετ πρόσθεσε πως το Ισραήλ, “μαζί με άλλους φίλους στον κόσμο, θα συνεχίσει να προσπαθεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να φέρει ένα τέλος στον πόλεμο”.
«Ο Μπένετ δεν θα πάει για τη φωτογράφιση», είπαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στους Ουκρανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι ''Times of Israel''.
"Παρόλα αυτά, όπως βλέπουμε, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, για κάθε ενδεχόμενο, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει την επίσκεψή του (λαμβάνοντας υπόψη τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτή η προετοιμασία θα πάρει αρκετό χρόνο", σχολιάζει την κατάσταση το κανάλι τηλεγραφήματος Politika Stray .
Όπως είχαμε γράψει σε άρθρο στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, Αυτός είναι ο διαμεσολαβητής για να τελειώσει ο πόλεμος -''Σχέδιο Μπένετ''.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης Αντρέι Πιοντόφσκι ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου «σχεδίου Μπένετ» (βασισμένο στις προτάσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένετ) για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία .
Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, η Μόσχα αρνείται να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία (ταυτόχρονα διατηρεί τις περιοχές Ντόνιετσκ, Λουγκάνσκ και Κριμαία) και η Ουκρανία αρνείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας την ουδετερότητά της.
Ο Πιοντόφσκι γράφει ότι το σχέδιο του Μπένετ είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για την Ουκρανία, αλλά δείχνει ότι, αντιμέτωπος με την αντίσταση, ο Πούτιν αναγκάζεται να εγκαταλείψει τους μέγιστους στόχους του. Δεν θα υπάρξει κατοχή και η Ουκρανία θα διατηρήσει τα υπάρχοντα όρια και την ισχύ της.
Εάν υπογραφεί μια τέτοια συμφωνία, η αποστρατιωτικοποίηση θα ισχύει μόνο για το Ντονμπάς και η λέξη αποναζιστικοποιηση δεν θα αναφέρεται πλέον.
«Και υπό αυτές τις συνθήκες, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη επιλογή - είτε να προχωρήσει σε αυτό το σχέδιο Μπένετ, που είναι δύσκολο για αυτήν, αλλά να σώσει το ουκρανικό κράτος, είτε να συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς αεροπορική υποστήριξη», γράφει.