Μια σειρά από χώρες έχουν αποφασίσει να στείλουν ή έχουν ήδη αποστείλει όπλα στους Ουκρανους.
Το Βέλγιο σκοπεύει να στείλει καύσιμα και όπλα στα ουκρανικά στρατεύματα. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Βασιλείου, Alexander de Croo, στη σελίδα του στο Twitter .
"Η Ουκρανία ζήτησε από το Βέλγιο επαρκή καύσιμα για να προμηθεύσει τα στρατεύματά της. Η χώρα μας ανταποκρίθηκε και θα προμηθεύσει 3.800 τόνους καυσίμων. Το Βέλγιο θα προμηθεύσει επίσης 2.000 πολυβόλα στον ουκρανικό στρατό. Συνεχίζεται μια εις βάθος ανάλυση των αιτημάτων [της Ουκρανίας]." έγραψε ο de Croo..
Η Σλοβακία θα παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.
Η Τσεχία μόλις αποφάσισε να στείλει πολυβόλα, τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, πιστόλια και πυρομαχικά αξίας 7,6 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία.
Συνολικά 27 χώρες στέλνουν όπλα στην Oυκρανία.
Όπως μετέδωσε το Sky News, ο οπλισμός θα περιλαμβάνει αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα, καθώς και πυρομαχικά, αλλά και ιατρικές προμήθειες.
Ο Blinken διέταξε να παράσχει στην Ουκρανία άμεση στρατιωτική βοήθεια ύψους έως και 350 εκατομμυρίων δολαρίων
Ωστόσο σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ στα χέρια του ρωσικού στρατού έχει περιέλθει μεγάλο του βαρύτατου οπλισμού τον οποίον η Δύση είχε αποστείλει στην Ουκρανία. Στο μεταξύ η πιο γενικευμένη κλίμακας επιχείρηση του ρωσικού στρατού από την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή πραγματοποιήθηκε τη χθεσινή νύχτα καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, ανάμεσα στα οποία ήταν και πύραυλοι κρουζ οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από αέρα και θάλασσα.
Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ρωσικός στρατός είχε πλήξει 821 στόχους στρατιωτικών υποδομών. Μεταξύ αυτών 14 στρατιωτικά αεροδρόμια, 19 θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας και 24 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300.