Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Το Ισραήλ απορρίπτει την πώληση του αμυντικού συστήματος Iron Dome στα ΗΑΕ

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας απέρριψαν την πώληση των οπλικών συστημάτων Iron Dome και David's Sling στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), μετέδωσαν οι εφημερίδες Israel Hayom και Maariv, όπως αποκάλυψαν στρατιωτικοί αναλυτές την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Maariv, ο στρατιωτικός αναλυτής Alon Ben David δήλωσε ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας απέρριψαν το ενδεχόμενο πώλησης ανεπτυγμένων τεχνολογιών στους νέους εταίρους του, αναφερόμενος στις αραβικές χώρες που έχουν υπογράψει τις συμφωνίες Αβραάμ.

Εν τω μεταξύ, ο Yoav Limor δήλωσε στο Israel Hayom ότι το Ισραήλ φοβάται ότι η πώληση αυτής της τεχνολογίας στα ΗΑΕ σημαίνει ότι τα μυστικά θα μπορούσαν να περάσουν σε ένα τρίτο κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Μοσάντ, η οποία άνοιξε το δρόμο για τις εξομαλύνσεις, παρακάλεσε τις υπηρεσίες ασφαλείας να σταματήσουν να βλέπουν αυτές τις χώρες ως "Άραβες"", εξήγησε ο Μπεν Νταβίντ.

Σύμφωνα με τον Μπεν Νταβίντ, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακάλεσε την απόφασή του να πουλήσει αμυντικά συστήματα στα ΗΑΕ: "Έχει πουλήσει τεχνολογία στον κυβερνοχώρο, αλλά απέφυγε να πουλήσει συστήματα αεράμυνας".

Ως εκ τούτου, τα ΗΑΕ ήταν υποχρεωμένα να αγοράσουν αμυντικά συστήματα της Βόρειας Κορέας με ρωσικές τεχνολογίες.

Ο Ben David εκτίμησε ότι το Ισραήλ έχασε 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια μετά την απόρριψη των στρατιωτικών συμφωνιών με τα ΗΑΕ, προτείνοντας να προτείνει το Ισραήλ τα αμυντικά του συστήματα στα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

taurus
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σεισμό» έφερε η εκλογή Μερτς! Ο Χριστιανοδημοκράτης θέλει να στείλει υπερ-πυραύλους Taurus εμβέλειας 500χλμ στην Ουκρανία - Το τελεσίγραφο που έστειλε στον Πούτιν

Ο πύραυλος Taurus θα μπορούσε να κλιμακώσει την σύρραξη εάν κατέληγε στα χέρια της Ουκρανίας
Ελληνοτουρκικά 0

Γιατί οι Γάλλοι “καρφώνουν” τους Γερμανούς σχετικά με την προμήθεια των τουρκικών υποβρυχίων Type-214 και τι είδους πυραύλους METEOR θα πάρει η Άγκυρα

Απόφαση σταθμός της γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών αλλάζει τα δεδομένα για την Άγκυρα και τα σχέδια της
Πολεμικό Ναυτικό 0

Τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ που θα διασφαλίσουν τον έλεγχο του Αιγαίου και των κοιτασμάτων της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας

Η Τουρκία θα εκμεταλλευθεί την γεωπολιτική ρευστότητα στην Μεσόγειο λόγω Τραμπ και θα δείξει σύντομα τις προθέσεις της