Θέλατε ένα καλό θέμα να χωνέψετε το βραδινό σας; Ιδού!
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, μια οικογένεια γλωσσών, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής, πρωτομιλήθηκε στην αρχαία Κίνα πριν από περίπου 9.000 χρόνια. Αυτή η γλώσσα που μιλούσαν οι αγρότες εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο καθώς οι αγρότες μετανάστευσαν προς όλες τις κατευθύνσεις.
Καθίστε αναπαυτικά να ακούσετε τι υποστηρίζουν οι “ειδικοί”:
Η τουρκική, η οποία συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες γλώσσες με τον μεγαλύτερο αριθμό ομιλητών στον κόσμο, είναι μια γλώσσα με ιστορία περίπου 1.300 ετών, με βάση τις επιγραφές Orkhon, την πρώτη γνωστή γραπτή πηγή τουρκικών γλωσσών. Ωστόσο, στην προϊστορία, θεωρήθηκε ότι υπήρχε μια υποθετική Προτουρκική, ο κοινός πρόγονος όλων των Τουρκικών γλωσσών, μέλος της οποίας είναι και η Παλαιά Τουρκική.
Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σήμερα αποκάλυψε μια εξαιρετικά σημαντική πληροφορία (!) για την ιστορία της Τουρκικής. Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας για την προέλευση της γλωσσικής οικογένειας, η οποία περιλαμβάνει τα σύγχρονα ιαπωνικά, κορεάτικα, τουρκικά και μογγολικά.
Η έρευνα, η οποία συγκεντρώνει γλωσσικά, γενετικά και αρχαιολογικά στοιχεία, διαπίστωσε ότι η εν λόγω γλωσσική ομάδα χρησιμοποιήθηκε από νεολιθικούς αγρότες κεχριού στην κοιλάδα του ποταμού Liao στην αρχαία Κίνα πριν από περίπου 9.000 χρόνια.
Οι αγρότες διέδωσαν τη γλώσσα τους, προχωρώντας προς όλες τις κατευθύνσεις
Η έρευνα τόνισε ότι έχει τεκμηριωθεί η γενετική καταγωγή των ανθρώπων που μιλούν τις υπερευρασιατικές γλώσσες που χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα. Μεταξύ των 98 διευρασιατικών γλωσσών είναι τα κορεάτικα, τα ιαπωνικά, τα τουρκικά και διάφορες τουρκικές γλώσσες, η μογγολική και διάφορες τουγκουζικές γλώσσες. Αναφέρεται ότι οι αγρότες που χρησιμοποιούν αυτή την οικογένεια γλωσσών προχώρησαν στη βορειοανατολική Ασία, εξαπλώνοντας τις υπογλώσσές τους στη βόρεια, δυτική, Σιβηρία, ανατολικά στην κορεατική χερσόνησο και πάνω από τη θάλασσα στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος για χιλιάδες χρόνια .
Η Martine Robbeets, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, τόνισε ότι το να αναγνωρίσει κανείς ότι η γλώσσα, ο πολιτισμός ή οι ρίζες των ανθρώπων βρίσκονται πέρα από τα τρέχοντα εθνικά τους σύνορα είναι μια «παράδοση ταυτότητας» που δεν είναι ακόμα έτοιμη . Η Robbeets δήλωσε ότι όλες οι γλώσσες, οι πολιτισμοί και οι λαοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Ασία αναμειγνύονται .