Η συγκεκριμένη απόδειξη από το Nusr -Et Steakhouse έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το συνολικό ποσό των 1.812,40 λιρών που έπρεπε να πληρώσει η παρέα, με μια μπριζόλα να κοστίζει 630 λίρες και μόλις τέσσερα Red Bull να κοστίζουν 44 λίρες.
Ο λογαριασμός από το εστιατόριο του Salt Bae που άνοιξε πρόσφατα στο Knightsbridge του Λονδίνου με καθυστέρηση λόγω του Covid-19, δείχνει επίσης ότι στο τραπέζι των οκτώ πελατών προστέθηκαν 236,40 λίρες υπηρεσιών στις δαπάνες τους.
Με το που δημοσιεύτηκε η απόδειξη έγινε viral και πολλοί χρήστες του Twitter παραδέχτηκαν ότι οι τιμές που είδαν, τους αποθάρρυναν να επισκεφτούν το εστιατόριο, παρά το γεγονός ότι οι Βρετανοί περίμεναν πώς και πώς το εστιατόριο, από τότε που ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστός ως Salt Bae, έγινε viral το 2017.
Η φωτογραφία της απόδειξης μοιράστηκε στο διαδίκτυο από τον χρήστη του Twitter, Τζαμίλ Αμίν, γράφοντας «44 υπέροχες βρετανικές λίρες για τέσσερα Red Bulls… γελάω».
Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει έκτοτε σχεδόν 10.000 likes με πολλούς ανθρώπους να παραδέχονται ότι είναι σοκαρισμένοι από τις εκπληκτικά υψηλές τιμές στο μενού. Ένα άτομο έγραψε: «Τι στο καλό είναι ένα χρυσό μπέργκερ; 100 λίρες.. είναι το καλύτερο burger στον κόσμο; Και 630 λίρες για μια μπριζόλα; Χαχα, θα είχα αρνηθεί να πληρώσω και θα έφευγα... Αυτό είναι απολύτως γελοίο, 44 λίρες για Red Bull είναι επίσης ανοησίες».
«Είναι πολύ φθηνότερο να πετάξεις στην Τουρκία και να πας στο εστιατόριο εκεί», αστειεύτηκε ένας άλλος.
Ποιος είναι ο «θεός του κρέατος» Νουσρέτ
Ο Τούρκος κρεοπώλης που έγινε ο διάσημος σεφ Νουσρέτ πια, γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ της Τουρκίας, σε μια φτωχή Κουρδική οικογένεια, έχοντας τέσσερα αδέλφια. Ο πάμπλουτος σήμερα σεφ, έχει επιδείξει σημαντικό φιλανθρωπικό έργο, καθώς έχει χτίσει ένα σχολείο στο Ερζερούμ. Ο πατέρας του εργαζόταν σε ορυχεία. Τα οικονομικά της οικογένειάς του τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το σχολείο όταν ήταν 10 χρονών για να δουλέψει.
Στα 13 του εργάστηκε ως μαθητευόμενος χασάπης σε κρεοπωλείο στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, μετακόμισε στο Μπουένος Άιρες με αποστολή να μάθει περισσότερα για το κρέας.