Σύμφωνα με την Συριακή εφημερίδα al-Watan, η Τουρκία στέλνει τρομοκράτες από τη Συρία στη Λιβύη, προκειμένου να τους εισαγάγει σε ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει.
Στη συνέχεια παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία σχετικού άρθρου της
"Η Τουρκία έστειλε περισσότερους τρομοκράτες, οι οποίοι είναι Βόρειας Αφρικής και ευρωπαϊκής ιθαγένειας, από τις κατεχόμενες περιοχές της της Συρίας στη Λιβύη και στη συνέχεια στην Ευρώπη με σκοπό να απειλήσει την ασφάλεια των ευρωπαϊκών χωρών.
Το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις ενέργειές του το 2015 όταν τα σύνορά του άνοιξαν διάπλατα για την παράνομη μετανάστευση των Σύριων στην Ευρώπη.
Αυτή τη φορά, η Τουρκία έστειλε εξτρεμιστές και θανατηφόρους τρομοκράτες από την Τζαμπχάτ αλ Νούσρα και το ISIS στη Λιβύη, για να φτάσουν τελικά στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν σταλεί να πολεμήσουν ως Σύριοι μισθοφόροι, αλλά ως προοίμιο για τη λαθρομετανάστευση αυτών των ανταρτών στις ευρωπαϊκές χώρες και την απειλή της ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι περισσότεροι ηγέτες των οποίων είναι εχθρικοί προς το καθεστώς Ερντογάν".
Συμφωνίες μεταξύ παρατάξεων
Η Al-Watan πληροφορήθηκε από πηγές της αντιπολίτευσης, ότι περισσότεροι από 30 τρομοκράτες ευρωπαϊκής εθνικότητας και βορειοαφρικανικής καταγωγής, ειδικά από την Τυνησία, έφτασαν στη Λιβύη με τουρκικές πτήσεις τον περασμένο μήνα.
Αυτοί ήρθαν ως μισθοφόροι Σύροι που είχαν επιλεγεί για να πολεμήσουν στη Λιβύη. Οι πηγές του Al-Watan για αυτούς τους ισχυρισμούς προέρχονται από τον λεγόμενο "Εθνικό Στρατό", που σχηματίστηκε από την Τουρκία και ο οποίος δρα σε κατεχόμενες περιοχές της βόρειας και βορειοανατολικής επαρχίας του Χαλέπι.
Οι πηγές ανέφεραν ότι εκείνοι οι τρομοκράτες που στάλθηκαν στη Λιβύη έχουν χρηματικό κίνητρο προκειμένου να "μετακομίσουν", λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μεγάλα χρηματικά ποσά.
Παρέχονται μεγάλα ποσά για υψηλόβαθμους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα , καθώς και σε ορισμένους τρομοκράτες του ISIS.
Αυτοί οι τρομοκράτες παραμένουν ασφαλείς υπό την αιγίδα των πολιτοφυλάκων που χρηματοδοτούνται από το τουρκικό καθεστώς, ειδικά στην περιοχή του Σέιχ Αλ-Χαντίντ στο Αφρίν, όπου κυριαρχούν οι πολιτοφυλακές του σουλτάνου Σουλεϊμάν Σάχ ή η λεγόμενη Άμσα.
Το όνομα αναφέρεται στον τρομοκρατικό ηγέτη της ομάδας, Abu Amsha Mohammed al-Jassim, ο οποίος προβαίνει σε συμφωνίες για την πρόσληψη Σύριων μισθοφόρων για να πολεμήσουν σε άλλες χώρες προς όφελος του τουρκικού καθεστώτος και υπό την αιγίδα των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι πηγές τόνισαν ότι τα κανάλια επικοινωνίας που άνοιξε πρόσφατα ο Αμπού Άμσα με τον ηγέτη της Αλ-Νούσρα και τον τρομοκράτη Ταχρίρ αλ-Σαμ, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Τζουλανί, στοχεύουν στην επίτευξη συμφωνίας.
Βάσει της συμφωνίας, η διοίκηση του Αφρίν ανατέθηκε στον Αλ-Τζουλάνι με αντάλλαγμα το άνοιγμα του αυτοκινητόδρομου Χαλέπι-Λαττακιά, ή του δρόμου Μ4.
Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η μετακίνηση των καταζητούμενων τρομοκρατών της Αλ Κάιντα σε ελεγχόμενες περιοχές στο Αφρίν, μετά την οποία μεταφέρονται στη Λιβύη.
Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην πορεία των τρομοκρατών προς τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα αυτών των χωρών."
Τα παραπάνω χρήζουν οπωσδήποτε περαιτέρω διερεύνησης, αφού ουσιαστικά γίνεται λόγος στο υπόψιν άρθρο της al-Watan, αναφέρει ονόματα και σχεδιασμό, βάσει του οποίου η Τουρκία αποστέλλει τρομοκράτες πρωτοκλασάτους στη Λιβύη από τη Συρία με απώτερο σκοπό να περάσουν στην Ευρώπη και να την αποσταθεροποιήσουν.
Η αποσταθεροποίηση μπορεί να προέρχεται είτε με πρόκληση άμεσων τρομοκρατικών ενεργειών στις Ευρωπαϊκές χώρες, είτε με την δημιουργία τρομοκρατικών θυλάκων σε αυτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες.