Το έχουμε γράψει πολλάκις το τελευταίο διάστημα....Οι στρατηγοί που “κούνησαν το δάχτυλο” στον Μακρόν δικαιώνονται στην προειδοποίησή τους για την μέγιστη απειλή που επικρέμεται ως άλλη “Δαμόκλειος σπάθη” πάνω από τα Ηλύσια Πεδία. Κι αυτή η απειλή δεν είναι άλλη από τον αστικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τώρα την δραματική κατάσταση επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία!
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, η Le Figaro αποκάλυψε μια ανάλυση παραβατικότητας για τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Το αποτέλεσμα είναι αδιανόητο! Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021, η βία αυξήθηκε σημαντικά στο σημείο που ξεπέρασε το επίπεδο κατά την κρίση των “κίτρινων γιλέκων” το 2019.
Σε μόλις έξι μήνες, παρατηρήθηκαν περίπου 350.000 επιθέσεις, . Το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο αριθμός μειώθηκε σε 300.000 επιθέσεις. Ήταν επομένως μια ανησυχητική αύξηση + 16% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε σύγκριση με το 2019, αυτή η άνοδος θα ήταν ωστόσο λιγότερο ιλιγγιώδης αλλά έφτανε το + 10%. Όπως αναφέρει η Le Figaro, περίπου 2.000 επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων όλων των τύπων) είχαν πραγματοποιηθεί κάθε μέρα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021.
Σύμφωνα με τη Le Figaro, αυτή η αύξηση θα μπορούσε να εξηγηθεί από τις κοινωνικές και μεταναστευτικές κρίσεις που βίωσαν αρκετές περιοχές, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένες κι από τη διακίνηση ναρκωτικών. Στην ηπειρωτική Γαλλία, το Seine-Saint-Denis έρχεται πρώτο, ακολουθούμενο από το Παρίσι. Οι Bouches-du-Rhône, ο Βορράς και το Val-de-Marne παρουσίασαν αύξηση που κυμαίνεται από 6 έως 10%. Το ίδιο ισχύει και για τις Άλπεις με + 11%. Ο κατάλογος συνεχίζεται: le Rhône (+ 13%), l’Essonne (+ 13%), le Pas-de-Calais (+ 9%), les Hauts-de-Seine (+ 5%).
Με αυτήν την αναζωπύρωση της βίας, ο αριθμός των απόπειρων δολοφονιών είναι επίσης υψηλότερος. Η Le Figaro έχει διαπιστώσει περισσότερα από 2.200 γεγονότα για τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Όσον αφορά τις πράξεις που οδήγησαν σε θάνατο, η εφημερίδα κατέγραψε περισσότερους από 600 θανάτους για την ίδια περίοδο, ή + 7%.
Όσον αφορά στις απάτες ξεπερνούσαν τα 220.000 γεγονότα: + 29% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020.