Κόσμος

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κατά τη διάρκεια του Covid: Πως ''στραγγάλισε'' όλες τις οικονομίες

Από πέρυσι, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Η πανδημία του Covid προκάλεσε μια μεγάλη οικονομική κρίση στον κόσμο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη στασιμότητα σε οποιαδήποτε καταναλωτική δραστηριότητα. Σχεδόν όλες οι χώρες βρίσκονταν σε ύφεση έως τον Σεπτέμβριο του 2020 λόγω των μεγάλων αποκλεισμών του παγκόσμιου πληθυσμού.
 
Λόγω των δεινών καταστάσεων, σημειώθηκε σοβαρή πτώση των τιμών του πετρελαίου και οι περισσότερες από τις εξέχουσες βιομηχανίες όπως η ενέργεια, η φιλοξενία, οι μεταφορές και ο τουρισμός συνετρίβη. Ακόμη και η διεθνής υπερδύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπέκυψαν από το σφίξιμο του Covid-19 και η πλειοψηφία των Αμερικανών έχασε την απασχόληση και την ασφάλιση υγείας. Μια απότομη μείωση 3,5% του ΑΕΠ για το 2020 αναφέρθηκε από τις ΗΠΑ, η οποία θεωρείται ως η χειρότερη μετά από χρόνια μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Για το 2021, οι οικονομολόγοι έχουν προβλέψει πολύ αργή ανάπτυξη για την ανάκαμψη της χώρας. Κάθε έθνος έχει μια μοναδική ταχύτητα και σχέδιο για την καταπολέμηση της κρίσης του Covid. Όπως συμβαίνει, η Κίνα, που κατατάσσεται μετά τις ΗΠΑ ως ο υψηλότερος συνεισφέρων ΑΕΠ, είχε ένα εξαιρετικό γράφημα ανάπτυξης, παρακάμπτοντας όλους τους ανταγωνιστές της που αγωνίζονταν να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές τους υποθέσεις στα τέλη του 2020.
 
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Κίνα ανέφερε αύξηση 4,9% στο ΑΕΠ της για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Κίνα ως τη μόνη δημοκρατία που αναμένεται να αναπτυχθεί το 2020 και έτσι το έκανε. Η Κίνα ήταν η μόνη χώρα που βγήκε ισχυρή από τους μετασεισμούς του 1ου κύματος Covid με ανάπτυξη 2,3% στην οικονομία της. Στο αρχικό τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα σημείωσε διαφορική αύξηση 18,3 τοις εκατό σε σύγκριση με την ανάπτυξή της το ίδιο τρίμηνο πέρυσι, σηματοδοτώντας την ως τη μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει επιτύχει ποτέ η χώρα σε οποιοδήποτε τρίμηνο από το 1992.
 
Το Κέντρο Επιχειρήσεων και Οικονομικής Έρευνας (CBER) ,υπολόγισε ότι η οικονομία της Κίνας από την άποψη του ΑΕΠ θα ξεπεράσει την οικονομία των ΗΠΑ έως το τέλος του 2028. Οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ αναφέρουν ότι η Κίνα θα αντιπροσωπεύσει την 1 / 5η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ τα επόμενα πέντε χρόνια . Ένας από τους λόγους για την ακμάζουσα οικονομία της Κίνας κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών μπορεί να είναι η ένταση εργασίας των ηγετών.
 
Η «μεταρρύθμιση μέσω της εργασίας» είναι το σύνθημα του αυταρχικού καθεστώτος που ασκεί την κρατική επιβολή βίας από άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Σε όλη την Κίνα, υπάρχει ένας ιστός συγκεντρωμένων στρατοπέδων εργασίας που είναι ευρέως γνωστοί ως Laogai. Οι φυλακισμένοι αυτών των καταυλισμών εργάζονται για να παράγουν προϊόντα φθηνής ποιότητας που μπαίνουν στην παγκόσμια αγορά. Αυτό αναφέρεται ότι συνέβη στην περιοχή Σινγιάνγκ εναντίον των Μουσουλμάνων των Ουιγούρων όπου οι κρατούμενοι αναγκάζονται να εργαστούν στα στρατόπεδα κράτησης.

Η κυβέρνηση εγκρίνει επίσης στρατόπεδα ανηλίκων μέσω της πολιτικής της «Εκπαίδευση μέσω Εργασίας» όπου εργάζονται παιδιά σχολικής ηλικίας. Το 2001, περισσότερα από 40 παιδιά σχολικής ηλικίας που ήταν υποχρεωμένα να συγκεντρώσουν πυροτεχνήματα, σκοτώθηκαν σε έκρηξη. Οι μαθητές καλούνται επίσης να κάνουν ανειδίκευτη χειρωνακτική εργασία στα εργοστάσια στο όνομα της «επαγγελματικής κατάρτισης». Μέσω συνεργασιών σχολείου-εταιρείας, οι μαθητές αναγκάζονται να αναλάβουν υποχρεωτική πρακτική άσκηση στην αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρονικών.Η αποκέντρωση της εξουσίας και η έλλειψη λογοδοσίας στην Κίνα προωθούν την οικονομική ανάπτυξη, αλλά στο κόστος της εκμετάλλευσης ευάλωτων πολιτών.

Εξάλλου, η Κίνα έχει το μεγαλύτερο «μηχανοστάσιο» που μπορεί να εντείνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων μέσω εγγενών πολιτικών εργασίας.
Παρόλο που οι Κινέζοι ηγέτες καυχιόταν για την επίτευξή τους ταχείας οικονομικής ανάκαμψης από τον Covid, οι νέοι του έθνους εξέφρασαν την ανησυχία τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας της Κίνας είναι ένα κλασικό παράδειγμα όταν η χώρα συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερη και οι πολίτες συνεχίζουν να γίνονται φτωχότεροι.

Οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας επιθυμούν να αποκτήσουν μια παγκόσμια ευνοϊκή εικόνα μιας χώρας που νίκησε τον Κόβιντ, αλλά σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η τρέχουσα εικόνα της ανάκαμψης της Κίνας απεικονίζει μια ρηχή άποψη, καθώς αυτή η ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης δαπάνης των έργων υποδομής και των ωμών επενδύσεων στην βρώμικες βιομηχανίες. Δεδομένου ότι η Κίνα δεν ήταν ποτέ ανοιχτή στον έλεγχο, είναι δύσκολο να πούμε ποια είναι η πραγματική ανάπτυξη που έχει επιτύχει η χώρα σε επίπεδο εδάφους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...