Κόσμος

Τουρκία: Από τον Απρίλιο έχει καταρρεύσει το σύστημα Υγείας της χώρας

Το σύστημα υγείας της Τουρκίας έχει καταρρεύσει και το πανεθνικό lockdown είναι ένα ανεπαρκές βήμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19 στης χώρα, δήλωσε το Ιατρικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη, όταν δημοσίευσε την έκθεση κορονοϊού του Απριλίου.

Συνολικά 21 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα έχασαν τη ζωή τους τον προηγούμενο μήνα, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Artı Gerçek κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη και το επιβληθέν lockdown από την κυβέρνηση δεν έχει προσεχθεί ώστε να φροντίζει την ευημερία των πολιτών.

Η Τουρκία ξεκίνησε την Πέμπτη έναν πανεθνικό περιορισμό κίνησης τριών εβδομάδων αφότου οι ημερήσιες μολύνσεις από COVID-19 έφτασαν τις 60.000 τις τελευταίες εβδομάδες. Αρχικά, οι τουρκικές αρχές ισχυρίστηκαν επιτυχία στον περιορισμό της επιδημίας, αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η χώρα πληρώνει το τίμημα μιας πρόωρης χαλάρωση των περιορισμών.

Σημειώνοντας ότι ένας κλείσιμο, το οποίος δεν υποστηρίζεται σωστά, δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό, το Επιμελητήριο είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά στις προτάσεις τους από τον Μάρτιο του 2020, με αποτέλεσμα η Τουρκία να γίνει μια από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο ως προς τις λοιμώξεις.

"Το σύστημα υγείας της Τουρκίας κατέρρευσε τον Απρίλιο", δήλωσε το τμήμα, με την Κωνσταντινούπολη, η οποία φιλοξενεί το ένα έκτο του πληθυσμού της χώρας, να πλήττεται περισσότερο.

"Χιλιάδες ασθενείς στην Κωνσταντινούπολη δεν μπορούν να βρουν κρεβάτια σε νοσοκομεία, παρά την ανάγκη τους να νοσηλευτούν", ανέφερε.

Όταν η κυβέρνηση απέτυχε να αποτρέψει τους θανάτους και τις λοιμώξεις με τον μερικό περιορισμό κίνησης που ανακοινώθηκε στις 13 Απριλίου, άρχισε να κλείνει πλήρως τα πάντα, ανέφερε το επιμελητήριο, αλλά πρόσθεσε ότι η Άγκυρα απέτυχε να εφαρμόσει ένα συνολικό κλείσιμο όπως συνιστάται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, οι Τούρκοι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός από τα απαραίτητα δρομολόγια για ψώνια και επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Όλα τα υπεραστικά ταξίδια απαιτούν επίσημη έγκριση, ενώ όλα τα σχολεία θα κλείσουν και τα μαθήματα θα διεξαχθούν διαδικτυακά. Θα επιβληθεί αυστηρό όριο χωρητικότητας για τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ η πώληση όλων των μη βασικών αγαθών στα καταστήματα έχει απαγορευτεί. Εκτός αυτού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να προωθήσει την ακραία ισλαμιστική του ατζέντα, απαγορεύοντας αρχικά και την πώληση αλκοόλ στα καταστήματα, κάτι που μετά τη μη τήρηση της εντολής και τη σφοδρότητα των αντιδράσεων, πήρε πίσω. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ