Το 2021 για πολλούς ενδέχεται ότι θα είναι η χρονιά που ο χώρος εργασίας θα επαναπροσδιοριστεί. Ακόμα και όταν η COVID-19 θα αποτελεί πια παρελθόν, οι εργοδότες παγκοσμίως μπορεί να συναντήσουν κάποια δυσκολία στο να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους στο γραφείο, κάτι που ίσως, τελικά, και να μην χρειάζεται.
Εάν το μόνο που χρειάζεται κανείς, λοιπόν, είναι Wi-Fi και αρκετός χρόνος μέσα στην ημέρα για να ολοκληρώσει τη δουλειά του, αυτό μπορεί να γίνει, σχεδόν, από οπουδήποτε. Τα νησιά Μπαρμπέιντος ήταν η πρώτη χώρα που είδε αυτήν την ευκαιρία, παρέχοντας «ψηφιακή βίζα» στους επισκέπτες της, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εργαστούν για ένα χρόνο σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο. Οι Βερμούδες, η Ανγκουίλα, η Γεωργία, το Ντουμπάι, η Εσθονία ακολούθησαν γρήγορα, με την Αρούμπα και την Κροατία να βρίσκονται στα ίδια βήματα.
Στην Πορτογαλία, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Martinhal Resorts προσφέρει μειωμένο ποσοστό για μακροχρόνιες διαμονές που απευθύνονται σε οικογένειες που θέλουν να μετεγκατασταθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ η εταιρεία Love Home Swap προσφέρει στους ανθρώπους την ευκαιρία να ανταλλάξουν σπίτια για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να ταξιδέψουν και να εργαστούν από την άνεση του σπίτι κάποιου άλλου.
Με την COVID-19 να προκαλεί ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επιπλέον άγχος, υπάρχει σαφής επιθυμία για μεγαλύτερες διακοπές που επιτρέπουν στους ανθρώπους να πάρουν τη δουλειά τους μαζί τους. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την πρόσφατη έρευνα της Amadeus που διαπίστωσε ότι το 55% των συμμετεχόντων θεωρούν διακοπές το χρονικό διάστημα από 14 ημέρες και πάνω.
Καθώς, λοιπόν, όλο και περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας αλλάζουν την εστίασή τους σε μεγαλύτερες διακοπές -η Airbnb έχει ήδη αλλάξει ολόκληρο το επιχειρηματικό της μοντέλο σε μακροχρόνιες διαμονές- το 2021, σύμφωνα με το άρθρο, θα είναι η χρονιά που θα επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει να ταξιδεύεις για δουλειά.