Ένας άντρας οργάνωσε και δημοσίευσε εικόνες από ένα μπάρμπεκιου μέσα στην ιστορική αρμενική εκκλησία του Sourp Asdvadzadzin του 19ου αιώνα, στο χωριό Germuş, 10 χλμ βορειοανατολικά της Urfa, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 το χωριό κατοικείτο σχεδόν κατά το ένα τρίτο από Χριστιανούς, ιδίως Αρμενίων, που αργότερα αποδεκατίστηκαν από τη γενοκτονία ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό για να σωθούν από τη σφαγή.
Η εκκλησία της Παναγίας του Γερμασού είναι ερειπωμένη λόγω παράνομων ανασκαφών που έγιναν εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή και για τις λεηλασίες που πραγματοποιήθηκαν από κυνηγούς που αναζητούν αρχαίους θησαυρούς. Για σχεδόν έναν αιώνα δεν ήταν διαθέσιμη στην τοπική χριστιανική κοινότητα, η οποία έχει επανειλημμένα ζητήσει την αποκατάσταση της για να χρησιμοποιηθεί ξανά ως τόπος λατρείας. Το μπάρμπεκιου (στη φωτογραφία) που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι ακριβώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα του χάους που συμβαίνει ενάντια σε ακόμη μια χριστιανική δομή.
Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες και εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας πωλητής κεμπάπ μαγειρεύει συκώτι και το σερβίρει στους ανθρώπους που είναι παρόντες στην εκδήλωση. Το "πάρτι μπάρμπεκιου", το οποίο είχε μεγάλη απήχηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου της περιοχής, έθεσε ένα κύμα αγανάκτησης και σχολίων, ειδικά μεταξύ των Χριστιανών.
Ορισμένοι κάτοικοι ζήτησαν από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κεντρική κυβέρνηση να προστατεύσουν την ιστορική εκκλησία και να την επιστρέψουν στην αρχική της χρήση, να μην χρησιμοποιηθεί ξανά ως χώρος για μπάρμπεκιου ή πάρτι διαφορετικής φύσης.
Είναι ένα άλλο χτύπημα για τη χριστιανική κοινότητα στην ιστορία και τις παραδόσεις της Τουρκίας, μετά τις περσινές μετατροπές σε τζαμιά των αρχαίων χριστιανικών ναών της Αγίας Σοφίας και της Μονής Χώρας.
Οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις ελήφθησαν στο πλαίσιο της πολιτικής «εθνικισμού και Ισλάμ» του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια απόκρυψης της οικονομικής κρίσης και διατήρησης της εξουσίας.