To εθνικό πρόγραμμα της Τουρκίας για την ανάπτυξη των πρώτων εγχώρια κατασκευασμένων τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Altay φαίνεται πως βρίσκεται στα πρόθυρα της «κατάρρευσης» έπειτα από το εμπάργκο των ευρωπαϊκών κρατών στην αμυντική βιομηχανία της χώρας.
Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία έχουν σταματήσει την συνεργασία με την Τουρκία στο πλαίσιο της παραγωγής και της ανάπτυξης των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Altay, με αποτέλεσμα η Άγκυρα να στρέφεται σε τρίτους, σε μια προσπάθεια να βρει λύση για το προβληματικό αυτό εξοπλιστικό πρόγραμμα. Ωστόσο, η Γερμανία στηρίζει την τουρκική αμυντική βιομηχανία με άλλους τρόπους.
Ήδη Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με εταιρείες της Νότιας Κορέας για να προμηθευτούν κινητήρες και συστήματα μετάδοσης κίνησης, καθώς τα σχέδια που είχαν κάνει οι Τούρκοι για τη χρήση του γερμανικού κινητήρα MTU και των συστημάτων μετάδοσης κίνησης RENK, έχουν μπλοκαριστεί μετά το εμπάργκο του Βερολίνου στην Άγκυρα.
Αυτό οφείλεται στο ότι το 2019 η Γερμανία ήταν μια από τις πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία λόγω της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία και έτσι μια εναλλακτική λύση αναζητείται τώρα μέσω των εταιρειών της Νότιας Κορέας Doosan και S&T Dynamics, οι οποίες παράγουν τα συστήματα που θέλει απεγνωσμένα η Τουρκία.