Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την κρίση στην Α. Μεσόγειο

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Α. Μεσόγειο, με την Τουρκία να ετοιμάζει νέα κρίση.

Οι υπουργοί Άμυνας του Κατάρ, Χαλίντ Μπιν Αλ-Ατίγια και της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, έφτασαν στην Τρίπολη. 

Όπως αναφέρει η τουρκική Yeni Safak, ο Ακάρ συνοδεύεται από τον Αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γκιουλέρ, ''για να εξετάσουν τις δραστηριότητες στο πλαίσιο της Συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης''. 

Ταυτόχρονα είχαμε επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν για την Α. Μεσόγειο και την Λιβύη. 

Αυτό έχει σημασία, διότι πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζήτησε την βοήθεια του Ρώσου προέδρου για την κρίση στην Α. Μεσόγειο, ενώ χθες, όπως σας αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, η Μόσχα  προσέφερε προς αξιοποιήσει στην Ελλάδα την ειδική σχέση που έχουν Πούτιν-Ερντογάν, ώστε να βολιδοσκοπήσει τη τουρκική ηγεσία, προκειμένου να αναλάβει η ρωσική διπλωματία δράση.

Διπλωματικές πηγές λένε ότι πρόκειται για ευγενική υπενθύμιση ότι η πρόταση της Μόσχας είναι «ζωντανή». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει συνέχεια, καθώς τη σιωπή της Αθήνας η Μόσχα η μεταφράζει ως άρνηση.

Δείτε βίντεο και εικόνα

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1295303987667898368https://twitter.com/eha_news/status/1295286478017368064
https://twitter.com/anadoluagency/status/1295307148231094273

 Και όλα αυτά, την στιγμή που σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία ανέπτυξε συστήματα Korkut στην Λιβύη. 

Πρόσφατες δορυφορικές εικόνες που κυκλοφόρησαν σε λογαριασμό στο Twitter έδειξαν ότι τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Κορκούτ αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Al-Watiya στη δυτική Λιβύη.

Η αεροπορική βάση εξοπλίζεται πυρετωδώς τόσο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όσο και από τις δυνάμεις της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης. 

Το KORKUT έχει πρόσφατα σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για αποτελεσματική αεράμυνα ενάντια σε εναέριες απειλές. Αποτελείται πυροβόλα των 35 mm και ένα σύστημα ελέγχου και μπορεί να λειτουργήσει πλήρως αυτόνομα.

Το όχημα εντολής και ελέγχου εντοπίζει και παρακολουθεί στόχους με το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης, αξιολογεί τις απειλές και “κλειδώνει” τους στόχους.

Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να ετοιμάζεται να μεταφέρει στην ίδια βάση και αντιαεροπορικά συστήματα (HİSAR-A) για να καταστήσει την βάση ικανή να αντεπεξέρχεται σε όλες τις απειλές.

Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές "άγνωστα αεροσκάφη" ισοπέδωσαν την βάση και κατέστρεψαν τουρκικά συστήματα που βρίσκονταν μέσα σε αυτή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ