Κόσμος

Φοιτητής Ιατρικής δημιουργεί εγχειρίδιο για τη θεραπεία ασθενών με πιο σκούρο δέρμα

Ο Malone Mukwende δεν έχει ακόμη αποφοιτήσει από το κολέγιο, αλλά βοηθά επιφέροντας σημαντικές αλλαγές στην ιατρική επιστήμη. Ο νεαρός μαύρος φοιτητής σπούδασε στο St. George's στο Λονδίνο ιατρική και παρατήρησε πώς υπήρχε έλλειψη κατανόησης ως προς το πώς η ασθένεια εμφανίζεται διαφορετικά σε δέρμα διαφορετικών χρωματικών τόνων.
Όπως αναφέρθηκε στην Daily Mail, ο Mukwende συνειδητοποίησε ότι μαθαίνοντας να προσέχουν τα συμπτώματα, μερικές φορές απειλητικά για τη ζωή κάποιου ασθενούς, οι μαθητές είχαν μόνο δοιμές και αντιδράσεις στο λευκό δέρμα ως σημείο αναφοράς. «Μάθαμε να ψάχνουμε για συμπτώματα, όπως εξανθήματα, με τρόπο που ήξερα ότι δεν θα εμφανίζονταν στο δέρμα μου», είπε σε δήλωσή του στο British Medical Journal.

 Αυτό ενέπνευσε τον νεαρό φοιτητή ιατρικής να δημιουργήσει ένα εγχειρίδιο που δείχνει τις διαφορές που έχουν οι ασθένειες στο δέρμα των BAME (Μαύρο, Ασιατικό και μεσανατολικό). Το φυλλάδιο, που ονομάζεται Mind the Gap, παρέχει μια παράλληλη σύγκριση των ασθενειών σε όλα τα διαφορετικά χρώματα του δέρματος, δίνοντας παράλληλα στους γιατρούς κατάλληλη ορολογία για χρήση με τους ασθενείς τους.

Ο κοροναϊός υπήρξε ένα παράδειγμα για το πώς μια γενικότερη λίστα συμπτωμάτων δεν ισχύει για τους μη Καυκάσιους και αυτό μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο για έναν ασθενή. «Το φυλλάδιο ασχολείται με πολλά ζητήματα που έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, όπως οι οικογένειες που ρωτούνται εάν οι πιθανοί ασθενείς με Covid είναι «χλωμοί» ή εάν τα χείλη τους «γίνονται σκούρα».

Αυτές οι περιγραφές δεν ισχύουν για έναν Μαύρο ασθενή, επομένως ο γιατρός και ο ασθενής βρίσκονται σε μειονεκτική θέση από την αρχή ενός ραντεβού.Όπως επεσήμανε ο Mukwende: «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε άλλους, ώστε να γνωρίζουν τέτοιες διαφορές και τη δύναμη της κλινικής γλώσσας που χρησιμοποιούμε αυτήν τη στιγμή». Ο Mukwende έλαβε υποστήριξη από το St. George's, το οποίο τον βοηθά να δημοσιεύσει το εγχειρίδιο. Έρχεται σε μια εποχή που οι άνθρωποι ζητούν περισσότερη ιατρική ευαισθητοποίηση κατά τη θεραπεία μη λευκών ασθενών.
Μία συγκεκριμένη ασθένεια που είναι δυνητικά απειλητική για τη ζωή και εμφανίζεται πολύ διαφορετικά μεταξύ των χρωμάτων του δέρματος είναι η νόσος Kawasaki, η οποία προσβάλλει μικρά παιδιά και έχει ποσοστό θνησιμότητας 2-3% εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τη στιγμή που ένας μικρός αριθμός παιδιών σοβαρά άρρωστων με COVID-19 έχουν αναφερθεί ότι παρουσιάζουν συμπτώματα τύπου Kawasaki.

Μεταξύ των συμπτωμάτων είναι τα ξηρά ή ραγισμένα χείλη, οι πρησμένοι αδένες, τα κόκκινα δάχτυλα , τα κόκκινα μάτια και κάποιο εξάνθημα. Σε λευκό δέρμα το εξάνθημα είναι κόκκινο και φέρει κηλίδες και είναι γρήγορα αναγνωρίσιμο. Σε μαύρο δέρμα, ωστόσο, το εξάνθημα είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Έρχεται Αρμαγεδδών-Ο Πούτιν θυμήθηκε το 1941 και έδωσε εντολή να μετακινηθούν κρατικές εταιρείες από τη Μόσχα στα “Ουράλια”

Εξόντωση δεκάδων μισθοφόρων του Κιέβου στην πόλη Νίζιν από τις ρωσικές δυνάμεις μαζί με ανατίναξη αποθήκης βαλλιστικών...