Κόσμος

Αντιδράσεις στην Σερβία από την δήλωσή του Ερντογάν για αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από όλες τις ισλαμικές χώρες (Video)


Η σερβική κυβέρνηση και ο λαός της χώρας ευρίσκονται σε αναβρασμό από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου , ο οποίος αποκαλύπτει με «στυγερό» τρόπο τα σχέδια τους για τα Βαλκάνια .

Πρόκειται για  μια συνεχή και καλά μελετημένη τουρκική "αποθράσυνση" που ξεκινά   από το Αιγαίο και τις υπερπτήσεις των αεροσκαφών της τουρκικής αεροπορίας έως  το Κοσσυφοπέδιο, και την Βοσνία .

«Η απειλή για την Σερβία ήρθε προσωπικά  από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος μιλώντας στους εκπροσώπους των ισλαμικών  χωρών στην διάσκεψη στην Τουρκία , απαίτησε να αναγνωριστεί από όλες τις χώρες  το Κοσσυφοπέδιο, το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν με πηχυαίους   τίτλους τα σερβικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά την διάρκεια της  ομιλίας του κατά την 13η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, επέκρινε τις ισλαμικές χώρες που δεν  αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, αναφέρει δημοσίευμα.

Ο ίδιος απαίτησε ως νέος Σουλτάνος  από όλες τις  ισλαμικές χώρες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο,  να αναλάβουν   με άμεσα  διπλωματικά διαβήματα την  αναγνώριση  αυτής της « κατασκευασμένης» από το ΝΑΤΟ  χώρας.

«Μεταξύ των 56 ισλαμικών  χωρών υπάρχουν  ακόμη μερικές χώρες  που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, και είμαι πολύ ανήσυχος γι 'αυτό»,  ανέφερε ο Ερντογάν .

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Ο ρόλος και η επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια), τονίσαμε ότι η  Τουρκία κατέκτησε τα Βαλκάνια πριν από πέντε αιώνες. Τώρα η τουρκική εξουσία πραγματοποιεί την ίδια «επίθεση» με «φιλικότερα μέσα». Ήδη  τουρκικά πανεπιστήμια έχουν ανοίξει στην Βοσνία και στην πρώην οθωμανική πόλη του Σεράγεβο,  προσελκύοντας  τα τελευταία χρόνια, την εισροή χιλιάδων Τούρκων φοιτητών σε μια κυρίως μουσουλμανική χώρα, που εξακολουθεί να παραπαίει από έναν βάναυσο εθνοτικό πόλεμο, που έλαβε χώρα πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Τουρκική «πολιτιστική και θρησκευτική επίθεση» έχει επεκταθεί σε όλα τα Βαλκάνια, ακόμα και στην Κροατία και την Σερβία, όπου ως επί το πλείστον οι χριστιανοί κάτοικοι θυμούνται την ακραία συμπεριφορά των Σουλτάνων  από την Κωνσταντινούπολη (νυν Ισταμπούλ)  ως βάναυσοι κατακτητές, και όχι ως απελευθερωτές.

Η Τουρκία πραγματοποιεί μια επιδέξια διπλωματική πολιτική μεσολαβώντας μεταξύ πρώην εχθρών στα Βαλκάνια, επιθυμώντας διακαώς να εμφανιστεί ως ο κυρίαρχος «άρχοντας» της περιοχής. Και αυτή ακριβώς η αυξανόμενη παρουσία έχει δώσει στην  Τουρκία ένα διευρυμένο πεδίο επιρροής της στην Ευρώπη, σε μια εποχή όπου οι προοπτικές της χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται εξαιρετικά  αμφίβολες.

Αυτό είναι το σχέδιο «δορυφοροποίησης» της Άγκυρας το οποίο  αφορά όλες τις  βαλκανικές  χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος . Την πρακτική εφαρμογή του σχεδίου αυτού την παρακολουθούμε καθημερινά στο Αιγαίο και την Θράκη.

Βίντεο

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIndeksonlineOfficial%2Fvideos%2Fvb.185570591540629%2F911796085584739%2F%3Ftype%3D3&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ