Κοινωνία

Συνελήφθη 36χρονος με πλαστά έγγραφα και «πειραγμένο» όχημα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Χθες Κυριακής, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για σοβαρές παραβάσεις που σχετίζονται με πλαστογραφία και διακίνηση προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου προερχόμενου από λιμάνι του εξωτερικού, ο 36χρονος –οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος– υποβλήθηκε σε έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε πως κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας.

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη πως ο αριθμός πλαισίου του οχήματος ήταν παραποιημένος, ενώ οι πινακίδες δεν αντιστοιχούσαν στο εν λόγω αυτοκίνητο. Επιπλέον, ο αριθμός του κινητήρα ανήκε σε διαφορετικό όχημα, το οποίο είχε καταχωρηθεί στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS RECAST) με σκοπό την κατάσχεση.

Το Ι.Χ.Ε. όχημα και οι πλαστές πινακίδες κατασχέθηκαν, ενώ η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας διενεργεί την προανάκριση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 36χρονος περιλαμβάνουν πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ