Κοινωνία

Επιχείρηση διάσωσης φλαμίνγκο που τραυματίστηκε από χαρταετό στη Μυτιλήνη (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε, συντονισμένη δράση περίθαλψης τραυματισμένου φλαμίνγκο, που είχε παγιδευτεί σε σπάγκο από χαρταετό στην παραλία της Σκάλας Καλλονής Λέσβου.

Η δράση οργανώθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής (ΚΠΕΝ) σε συνεργασία με την ομάδα της ΠΟΔΑΖ (Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας.

Φανερά τα σημάδια εξάντλησης του τραυματισμένου φλαμίνγκο


Το πουλί, με φανερά τα σημάδια της εξάντλησης, εντόπισε διερχόμενος ο Ιγνάτης Νανίδης κάτοικος Σκάλας Καλλονής, που το προσέγγισε και με προσοχή το απεγκλώβισε. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής όπου διασώστης της ΠΟΔΑΖ από τον Μόλυβο και στελέχη του ΚΠΕΝ του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Μετά από επικοινωνία με την ΑΝΙΜΑ – Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα για την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

«Ιδιαίτερα ευχάριστη είναι η μεγάλη ευαισθητοποίηση που παρατηρείται από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής σε θέματα που αφορούν την προστασία των υγροτόπων της Λέσβου, αλλά και των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο και διαμονή εκεί», τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους καθηγητής Νίκος Ζούρος.

«Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεχίζει τις δράσεις του με στόχο την καταγραφή, μελέτη και προστασία των υγροτοπικών πουλιών που διαβιούν στις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου», πρόσθεσε ο κ. Ζούρος.

Ας σημειωθεί ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής λειτουργεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.\

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Είμαστε κοντά στο τέλος της Τουρκίας; Ο Ερντογάν απείλησε το Ισραήλ με στρατιωτική επέμβαση στην Συρία προκαλώντας ανησυχία και στην Αθήνα

Πλησιάζει με ταχύτητα μια μεγάλη στρατιωτική αναμέτρηση στο συριακό έδαφος προκαλώντας ανησυχία σε Αιγαίο και Κύπρο
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Η ρωσική αεροπορία «παρελαύνει» πάνω από Οδησσό και Σούμι - Βομβαρδίζει τα κέντρα τους, θρηνούν ήδη νεκρούς οι Ουκρανοί

Ένας πόλεμος που προκαλεί συνεχώς εκατόμβες θυμάτων ο οποίος τελικά έγινε για τις σπάνιες γαίες που βούτηξαν πρώτοι οι...