Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

ΟΣΕ: Στον «αέρα» το έργο του προαστιακού στο Λουτράκι- Περνάει μέσα από σπίτια - Αντιδρούν οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το έργο έπρεπε να είχε παραδοθεί στα τέλη του 2024, ωστόσο ακόμη βρίσκεται στο 50% σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Η γραμμή του Προαστιακού στο Λουτράκι, ένα έργο το οποίο είχε προγραμματιστεί να παραδοθεί στο τέλος του 2024, παραμένει ανολοκλήρωτο και δεν είναι καν κοντά στο να ολοκληρωθεί.

Στόχος αυτής της επέκτασης είναι η σύνδεση του Λουτρακίου, ενός εκ των δημοφιλέστερων τουριστικών θερέτρων της χώρας, με την Αθήνα, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο για μια γραμμή μήκους 6,4 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον ισθμό της Κορίνθου και φτάνει μέχρι το Λουτράκι έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια και το έργο βρίσκεται ακόμη στον «αέρα».

Φυσικά αίσθηση αποτελεί το γεγονός πως οι γραμμές του προαστιακού περνάνε κυριολεκτικά μέσα από τα σπίτια κατοίκων. Συγκεκριμένα οι κάτοικοι στην οδό Νεφέλης στο Λουτράκι τόσο για να μπουν όσο και για να βγουν από τα σπίτια τους πρέπει να περνούν από τις γραμμές του προαστιακού. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στο σπίτι τους όταν το έργο παραδοθεί.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ο προαστιακός του Λουτρακίου θα παραδοθεί στο κοινό στο τέλος του 2025.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ