Κοινωνία

Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Αποκαλυπτικές καταθέσεις των θυμάτων

Οι απολογίες κράτησαν επτά ολόκληρες ώρες. Πρόκειται για τον υπάλληλο της ΔΟΥ που φέρεται ως «εγκέφαλος» και ακόμη τρεις, που κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος, εκβιασμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, τον λογιστή «βαραίνουν» οι κατηγορίες της συνεργείας σε δωροληψία υπαλλήλου και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. «Δεν θα μπορούσα στον 1,5 χρόνο που υπηρετώ στη συγκεκριμένη εφορία, να έχω γίνει αρχηγός μίας τέτοιας εγκληματικής οργάνωσης», υποστήριξε.

Θύμα κατήγγειλε ότι «ο λογιστής μού ζήτησε ένα ποσό προκειμένου να μου καταβληθεί η επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 446.000 ευρώ περίπου. Πράγματι, μου πιστώθηκε το ποσό και έπειτα παρέδωσα 5.000 ευρώ στον λογιστή», στη σημερινή του κατάθεση.

Για αυτήν τη συναλλαγή, ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» ισχυρίσθηκε ότι «έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, το ποσό αυτό ήταν η αμοιβή του λογιστή. Δεν έχω καμία σχέση».

«Ο λογιστής με ενημέρωσε για υποτιθέμενο έλεγχο της εταιρείας μου, που θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε επιβολή υψηλότατου προστίμου και απαίτησε 35.000 ώστε να αποφευχθεί ο έλεγχος. Του απάντησα ότι προτιμώ να διενεργηθεί πλήρης οικονομικός έλεγχος στην επιχείρηση», ανέφερε άλλο θύμα ενώπιον των αρχών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ