Κοινωνία

Χανιά: Φρικιαστικές αποκαλύψεις από πρεσβυτέρα - Καταγγελία κακοποίησης από τον ιερέα σύζυγό της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Άρχισε να μου εξιστορεί κάποια φρικιαστικά πράγματα», εξομολογείται η αδερφή της πρεσβυτέρας που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα κακοποίησης από τον ιερέα σύζυγό της

Ένα ατελείωτο μαρτυρίο καταγγέλλει πως ζούσε η 64χρονη πρεσβυτέρα στα Χανιά, πέφτωντας επί σειρά ετών θύμα κακοποίησης από τον ιερέα σύζυγό της , της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, ο οποίος και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολη Κισσάμου σημειώνει πως ο εν λόγω κληρικός έχει συνταξιοδοτηθεί και πως όσο ήταν εν ενεργεία ουδεμία καταγγελία είχε κατατεθεί σε βάρος του.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες από το περιβάλλον του θύματος μιλούν για βασανιστήρια σε βάρος της για δεκαετίες και η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Τι αποκαλύπτει το περιβάλλον της πρεσβυτέρας

Μία από τις φίλες της πρεσβυτέρας μίλησε στην εκπομπή Live News για τα όσα φρικτά φέρεται να βίωνε η 64χρονη μέσα στο σπίτι της και όπως λέει τα υπέμενε όλα για χάρη των παιδιών της.

«Τη ζήλευε. Δεν την άφηνε να βγει έξω, να μιλήσει με γείτονα. Την κλείδωνε, την χτυπούσε, την πήγαινε στην εκκλησία να ορκιστεί για κάτι που δεν είχε κάνει. Έφτασε στο σημείο να μην την αφήνει να πηγαίνει τουαλέτα».

Υποστηρίζει πως η πρεσβυτέρα δεν μιλούσε σε κανέναν για τα βασανιστήρια που δεχόταν για τα οποία όμως έγραψε σε ένα γράμμα 19 σελίδων, το οποίο και βρέθηκε στα χέρια του μικρότερου γιου της.

«Είναι γράμμα και ευτυχώς που δεν το διάβαζε γιατί θα το έκαιγε. Και δεν θα είχαμε τα στοιχεία που έχουμε σήμερα», ανέφερε ο γιος της πρεσβυτέρας.

Ενώ ο αδελφός της είπε: «Κανένα από τα 4 παιδιά δεν θέλει η μάνα να γυρίσει στον πατέρα τους. Τα άλλα δυο παιδιά ναι μεν δεν θέλουν η μάνα να γυρίσει πίσω αλλά από την άλλη δεν θέλουν να δουν και τον πατέρα πίσω από τα κάγκελα. Τα μικρά πήραν το θάρρος να κάνουν αυτό το μεγάλο βήμα. Είναι άθλος να τα βάζεις με τον ίδιο τον πατέρα σου».

Από την πλευρά της η αδερφή της, αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο εκβίαζε ο ιερέας την πρεσβυτέρα η οποία παραμένει στο νοσοκομείο: «Σε εμένα εμπιστεύτηκε πράγματα τώρα μέσα στο νοσοκομείο, μετά που συνήλθε από την εντατική. Άρχισε να μου εξιστορεί κάποια φρικιαστικά πράγματα, που δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου. Τη ρώτησα (γιατί δεν μας το είπε) και μου είπε ότι της είπε ”αν μιλήσεις, αν πεις τίποτα, θα σου φέρουν τα παιδιά σου τέσσερις”. Ο φόβος την είχε διαλύσει, από 14 ετών ήταν με αυτόν τον άνθρωπο».

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ και δέος-Κινεζικό σύστημα Λέιζερ τοποθετήθηκε σε ιρανικά αεροδρόμια και υποδομές-Σαράντα Ιρανοί πιλότοι στην Μόσχα για τα Su-35

Η αμυντική συμφωνία της Τεχεράνης με το Πεκίνο δίνει το δικαίωμα στους Κινέζους να χρησιμοποιούν ιρανικές αεροπορικές...
το πρόσωπο του Πούτιν στον ουκρανικό ουρανό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκ έπαθαν Ουκρανοί στρατιώτες όταν είδαν το πρόσωπο του Πούτιν πάνω από τα κεφάλια τους-Σκοτώθηκαν οι πρώτοι Β. Κορεάτες στρατιώτες στην Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα έστειλαν ένα μήνυμα στην ουκρανική πλευρά την ημέρα γενεθλίων του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν