Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τέμπη: Θύελλα αντιδράσεων για τη συναυλία - «Ούτε καν τα μέλη του συλλόγου της δεν στηρίζουν την Καρυστιανού»

Διογκώνεται η διαμάχη μεταξύ των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, με μήλον της έριδος το εισιτήριο των 15 ευρώ, στη συναυλία που προγραμματίζει στο Καλλιμάρμαρο, ο σύλλογος «Τέμπη 2023» με πρόεδρο τη Μαρία Καρυστιανού.

Οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει η Μαρία Καρυστιανού, μέσα από ένα βίντεο που ανήρτησε στο facebook, λέγοντας ότι τα έσοδα από τη συναυλία για τα Τέμπη θα διατεθούν στον δικαστικό αγώνα των οικογενειών στο εξωτερικό, έριξαν περισσότερο λάδι στη φωτιά.

«Η κυρία Καρυστιανού δεν δικαιολόγησε κάτι. Αυτό ισχύει στα αυτιά και τα μάτια όλων των υπολοίπων συγγενών», λέει στο newsit.gr ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, ο οποίος έχασε την κόρη του στο δυστύχημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δε μας ρώτησε κανείς»

«Όλες οι υπόλοιπες οικογένειες δεν θέλουμε να εξαργυρώσουμε την ευαισθητοποίηση του κόσμου για αυτό το θέμα. Ας έμπαινε ως αντίτιμο ένα συμβολικό ποσό, ικανό για να καλυφθούν τα έξοδα της συναυλίας. Ας έλεγαν ότι θα διατεθούν σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, δεν έχουμε ανάγκη την οικονομική στήριξη. Ποιόν ρώτησαν; Ρώτησαν εμάς, αν έχουμε ανάγκη οικονομικής στήριξης για δικαστήρια στο εξωτερικό; Κανείς δε ρωτήθηκε, επειδή ήξεραν ότι θα προκληθούν αντιδράσεις», εξηγεί ο Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Οι περισσότερες οικογένειες δε συμμετέχουν σε αυτόν τον σύλλογο, ο οποίος έχει συσταθεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Αυτό δε σας προκαλεί κάποια εντύπωση; Μήπως κάποιοι απέτυχαν να πείσουν, τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών, ότι οι προθέσεις και οι δράσεις του συλλόγου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση;», αναρωτιέται ο κ. Ψαρόπουλος.

«Καμία οικογένεια δεν συμφωνεί μαζί της»

Ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε στο δυστύχημα τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στη Μαρία Καρυστιανού για την πρωτοβουλία να βάλει εισιτήριο.

«Διαφωνήσαμε μέχρι τώρα 18 οικογένειες με αναρτήσεις (…). Καμία οικογένεια δε βγήκε να συμφωνήσει με τη δήλωση της προέδρου (σ.σ. Μαρίας Καρυστιανού), ούτε καν τα μέλη του συλλόγου που λέει ότι έχει. Δεν σας βάζει σε ερωτήματα;», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους συγγενείς θυμάτων αφήνουν αιχμές πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ενέργειες στο όνομα των 57 θυμάτων της τραγωδίας, χωρίς οι ίδιοι να ερωτηθούν.

«Έχουμε δηλώσει πολλές οικογένειες και δημόσια και ιδιωτικά και με κάθε τρόπο την αντίρρησή μας για τέτοιες κινήσεις και αυτές συνεχίζονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπόζο, που ξεκαθαρίζει ότι έμαθε για τη συναυλία από το διαδίκτυο χωρίς ποτέ να έχουν ενημερωθεί. «Ξεκαθαρίστε για ποιον σκοπό γίνεται αυτή η συναυλία και πού θα πάνε τα χρήματα, γιατί μέσα σε όλο αυτό βρίσκεται και η οικογένειά μου καθώς είναι μια συναυλία μνήμης ‘’για τα 57 αδικοχαμένα θύματα των Τεμπών’’», λέει ο Σωκράτης Μπόζο, ο οποίος θρηνεί τον πατέρα του.

«Το εισιτήριο μας ενοχλεί»

«Δεν είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωση συναυλίας, να το καταλάβει αυτό ο κόσμος. Το εισιτήριο μας ενοχλεί. Και όλοι αντιδράσαμε αντανακλαστικά», ξεκαθαρίζει ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού.

Στο διαδίκτυο οι αντιδράσεις από τις οικογένειες θυμάτων έρχονται η μία μετά την άλλη.

«Είμαστε αντίθετοι με την κίνηση αυτή. Για να ξέρει ο κόσμος ότι τα παράβολα και οι δικηγόροι από όλες τις οικογένειες είναι πληρωμένα και δεν χρειάζονται έσοδα από αλλού.. Το εισιτήριο που είναι 15 ευρώ  προς τον σύλλογο των Τεμπών (στον οποίο είναι 4 οικογένειες) δεν μας εκπροσωπεί και μας προσβάλει με τις κινήσεις αυτές», σημειώνουν σε ανάρτησή τους ο αδερφός και ο σύζυγος της Αθηνάς Κατσάρα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

«Μέχρι τώρα δε γνωρίζουμε τίποτα, ούτε ποιος είναι ο διοργανωτής, ούτε ποιος ο επιχειρηματίας που επενδύει στην απώλεια των αγαπημένων μας που χάθηκαν άδικα», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Παπαγγελής, που έχασε την κόρη του Αναστασία.

«Δεν δέχομαι κανείς να πατάει στο όνομα των νεκρών ανθρώπων μου με ένα εισιτήριο των 15 ευρώ», λέει σε ανάρτησή της η Αθανασία Μπουρνάζη που έχασε στο τρένο τον αδερφό και τον πατέρα της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ