Κοινωνία

Γλυφάδα-Ξυλοδαρμός 14χρονης: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τα σχετικά βίντεο μίσους στα social media

Την παρέμβαση του Αντώνη Ελευθεριάνου, προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών έχουν προκαλέσει τα βίντεο μίσους που δημοσιεύτηκαν στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για διενέργεια έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας θα αναζητηθούν οι κάτοχοι των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τους οποίους εκτοξεύονται οι απειλές και παράλληλα αναρτώνται και προσωπικά δεδομένα προσώπων, όπως διευθύνσεις, ονόματα, κ.ά.

Πάντως, για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις έχει ήδη ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου ταυτοποιηθούν που φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό αλλά και να εντοπιστούν τα στοιχεία των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις επίμαχες αναρτήσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ