Κοινωνία

Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στη Σάμο: Οι διακινητές τους έριξαν στη θάλασσα - Ένας νεκρός - Δύο συλλήψεις

 

Το πρωί της Τρίτης (17/9), η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε για την παρουσία ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούνταν προς τις βορειοδυτικές ακτές του νησιού. Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στην περιοχή και εντόπισε το σκάφος, επιχειρώντας να το ακινητοποιήσει με ηχητικά και οπτικά σήματα. Ωστόσο, ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκ και προσπάθησε να διαφύγει, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς που έθεταν σε κίνδυνο το πλήρωμα του Λιμενικού. Μετά από προειδοποιητικές βολές, το σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο χειριστές.

Παράλληλα, η Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου εντόπισε στη στεριά 27 αλλοδαπούς, τους οποίους είχανε ρίξει οι δύο διακινητές στη θάλασσα πριν από την καταδίωξη και κατάφεραν να βγουν στην ακτή. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι στη θάλασσα υπήρχαν και άλλα άτομα, γεγονός που κινητοποίησε άμεσα δυνάμεις του Λιμενικού, του Στρατού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, διασώθηκαν τρία ακόμη άτομα, ενώ ανασύρθηκε και η σορός ενός άνδρα.

Συνολικά διασώθηκαν 30 αλλοδαποί (15 άντρες, 7 γυναίκες και 8 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καρλοβάσου, ενώ η σορός μεταφέρθηκε για νεκροψία στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Οι δύο συλληφθέντες, υπήκοοι Τουρκίας, κατηγορούνται για παράνομη μεταφορά προσώπων, απείθεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, ενώ το σκάφος τους κατασχέθηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ