Κοινωνία

Χίος: Συνελήφθη οπλισμένος Τούρκος με πλαστά έγγραφα - Υπό έρευνα για πιθανές επιθέσεις

Τα μυστικά που κρύβει 30χρονος υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος είχε υποβάλει αίτημα για την χορήγηση ασύλου αλλά κυκλοφορούσε στην πόλη της Χίου οπλισμένος και με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που τον συνέλαβαν την Τετάρτη.

Κατά την διάρκεια έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει βαλλιστική εξέταση, καθώς και 41 φυσίγγια και ερευνάται αν ήταν μπλεγμένος σε επιθέσεις. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης αρχών Ιταλίας τα οποία έφερε, είχαν ενδείξεις πλαστότητας και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος του 30χρονου, ο οποίος έφτασε στη Χίο περνώντας στην Ελλάδα από τον Έβρο στις αρχές Ιουλίου, σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου κρατείται ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ για το κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του ζητήθηκε άρση του απορρήτου επικοινωνιών.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ