Κοινωνία

Αποφυλακίζεται υπό όρους ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας - Οι όροι που επέβαλλαν οι δικαστές

Την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Απόστολου Λύτρα με περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμά του, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Το συμβούλιο ήρε την προφυλάκιση του κατηγορούμενου δικηγόρου, μετατρέποντας την αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του είχε απαγγελθεί για το ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου σε πλημμέλημα, ήτοι σε ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση. Έτσι, ο κατηγορούμενος δικηγόρος μετά την μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του σε πλημμέλημα παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων και όχι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι όροι που οι δικαστές επέβαλλαν στον κατηγορούμενο δικηγόρο για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης είναι:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων.

Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων. Ακόμη στους περιοριστικούς όρους αναφέρεται πως σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας του δικηγόρου με το ανήλικο τέκνο που έχει με το θύμα, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Τέλος, οι δικαστές επέβαλλαν στον Απόστολο Λύτρα τον όρο να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Εξάλλου, την περασμένη Κυριακή την αποφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα με όρους είχε ζητήσει με υπόμνημά της προς το δικαστικό συμβούλιο και η Σοφία Πολυζωγοπούλου, επικαλούμενη λόγους που ανάγονται στην επικοινωνία του εν διαστάσει συζύγου της με την ανήλικη κόρη τους. Η κ. Πολυζωγοπούλου στο υπόμνημά της ανέφερε πάντως πως δεν παραιτείται από την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του εν διαστάσει σήμερα συζύγου της αλλά και ότι θα επαναλάβει τις καταγγελίες της, ενώπιον οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής όταν και εφόσον κληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δικηγόρος είχε οδηγηθεί στην φυλακή τον περασμένο Ιούνιο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους όμως λίγο αργότερα προφυλακίστηκε για παραβίαση του περιοριστικού όρου περί μη συναναστροφής του με το θύμα. Μετά την προφυλάκισή του, διάρκεια περίπου 2,5 μηνών ο Απόστολος Λύτρας είχε κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία στις φυλακές Κορίνθου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ