Κοινωνία

Εμφανίστηκε ξανά στη Λάρισα ο δηλητηριώδες Λιθόκερος

Εμφανίστηκε ξανά στη Λάρισα ο Λιθόκερος, το δηλητηριώδες έντομο που προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, μετά την Χαραυγή, εντοπίστηκε προχθές το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα δίπλα στο Θέατρο «Κώστας Τσιάνος» στον Μύλο του Παππά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λαρισαίος που το εντόπισε με την παρέα του θορυβήθηκαν αρκετά, στην θέα του Λιθόκερου στην «καρδιά» της Λάρισας. Πρόκειται για δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, το μεγαλύτερο υδρόβιο της Ευρώπης.

Μοιάζει με κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο.

Ο Λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis Belostomatidae όπως είναι η επίσημη ονομασία του, απαντάται συνήθως σε θερμά και τροπικά κλίματα (σπανίως στην Ελλάδα, μέχρι τα τελευταία 2-3 χρόνια), ενώ το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 12 εκατοστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

βομβαρδισμοί στη Συρία
Μέση Ανατολή 0

Φλέγεται όλη η Συρία μετά τον μαζικότερο βομβαρδισμό των τελευταίων ετών-Η ρωσική βάση στο Ταρτούς την γλίτωσε «παρά τρίχα» (Βίντεο)

Ένα από τα πλήγματα που εξαπολύθηκαν εχθές το βράδυ κατά της Συρίας προκάλεσε ανατίναξη πολύ κοντά στην ρωσική ναυτική...