Κοινωνία

Η δασκάλα από τη Λάρισα που έγινε γνωστή για τους πρωτότυπους τρόπους εκπαίδευσης

Η Αλεξία Βαλιάκου είναι μία δασκάλα από τη Λάρισα, η οποία έγινε viral στο TikTok με ένα βίντεο στο οποίο έκανε διασκευή το νησιώτικο τραγούδι «Ποιος, μωρό μου, ποιος;» για να διευκολυνθούν οι μαθητές της στον εντοπισμό του υποκειμένου μίας πρότασης. 

Η Αλεξία Βαλιάκου, η οποία υπηρετεί 10 χρόνια -επτά ως αναπληρώτρια, τρία ως διορισμένη δασκάλα, από τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, το Πήλιο στην Αθήνα- σήμερα εργάζεται στις Βρυξέλλες σε αγγλόφωνο σχολείο, αλλά και στο ελληνικό της Βελγικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρωί του Σαββάτου (7/9) ήταν καλεσμένη στην εκπομπή ACTION Σαββατοκύριακο και μίλησε μέσω Skype για τον πρωτότυπο τρόπο διδασκαλίας που χρησιμοποιεί. «Σκοπός είναι προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών, δημιουργώντας τραγουδάκια για να μπορούν να έρχονται πιο κοντά σε εμένα, πιο κοντά στη γνώση, πιο ευχάριστα. Και οι γονείς εδώ πέρα το θέλουν αυτό».

Όσο για τις αντιδράσεις από συναδέλφους της είπε «Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό πραγματικά μου στέλνει πολύ όμορφα μηνύματα δεν έχω δεχτεί κάποιο μήνυμα με αρνητικά σχόλια πάνω στη δουλειά μου μπορεί κάποιος που δεν συμφωνεί να μην μου το έστειλε».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ