Κοινωνία

Το Λιμενικό βρήκε κρυμμένα αρχαία αντικείμενα στο Κερατσίνι-Κατασχέθηκαν αμφορείς και κεραμικά

Το πρωί της Τετάρτης ,στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, έγινε έρευνα σε δύο χώρους στην περιοχή του Κερατσινίου Αττικής, όπου εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι και κατασχέθηκαν συνολικά 3 αμφορείς, ένα πήλινο αγγείο και 3 κεραμικά σκεύη.

Η έρευνα έγινε από στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή στελεχών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα τα οποία πιθανόν να υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4858/2021 «Κώδικας νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», έφεραν εμφανή ίχνη από μακροχρόνια παραμονή στο βυθό. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εφορεία Εναλιών Αρχαιοτήτων, για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου