Κοινωνία

Καθάρισε από τα νεκρά ψάρια ο Παγασητικός - Άσπρισαν οι παραλίες από τα λέπια και τους σκελετούς (Βίντεο)

Νέες ασύλληπτες εικόνες δημοσιεύτηκαν από την τραγωδία που έπληξε το τελευταίο διάστημα τον Παγασητικό κόλπο με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια.

Δύο παράκτια σημεία στον Κόλπο της Κριθαροπούλας που βρίσκονται μεταξύ Βόλου και Νέας Αγχιάλου, γέμισαν από τα λέπια και σκελετούς των ψαριών που εγκλωβίστηκαν στον Παγασητικό κόλπο από την πλημμυρισμένη λίμνη Κάρλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα οικολογική καταστροφή με τα νεκρά ψάρια, συνέβη μόλις έναν χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel που έπληξε αμέτρητα σημεία στην περιοχή.

Η αποσυντεθειμένη οργανική μάζα που κατέληξε τις τελευταίες ημέρες στον Κόλπο της Κριθαροπούλας έχει δημιουργήσει ένα πυκνό στρώμα αγκαθιών που καθιστά το περπάτημα χωρίς παπούτσια, αδύνατο, σύμφωνα με το greenagenda.

«Το καλύτερο θα είναι να μην παραμένει αυτή η αποσυντεθειμένη οργανική μάζα στις ακτές. Να παρέμβουν άμεσα οι αρχές διότι όχι μόνο επιβαρύνουν, αλλά και μολύνουν», δήλωσε στη Greenagenda.gr o καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Αντώνης Κοκκινάκης.

Ένας κάτοικος της περιοχής που για δεύτερη ημέρα, είδε τις απίστευτες εικόνες με τα λέπια και τους σκελετούς των ψαριών είπε:

«Ακόμη και η ωραία εικόνα της θάλασσας δεν συγκινεί κανέναν διότι έχει καλλιεργηθεί ο φόβος και όλοι αναμένουν τις μετρήσεις. Επιπλέον αυτή η εικόνα με το λευκό στρώμα που σχηματίστηκε σίγουρα μας αποτρέπει ακόμη περισσότερο και μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πεντακάθαρος ο Παγασητικός

Τέλος στον υγειονομικό συναγερμό των νεκρών ψαριών στον Βόλο. Έπειτα από μια εβδομάδα εντατικής αποκομιδής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως έχουν περισυλλεγεί στο 100% από τον Παγασητικό, ενώ ενθαρρυντικές είναι και οι ενδείξεις για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Στο 100% ολοκληρώθηκε η αποκομιδή των ψαριών τόσο από τον Παγασητικό, στο λιμάνι και στις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων. Όπως φαίνεται και από το βίντεο της Περιφέρειας δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα, που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας, με τον Ξηριά. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν συνεργεία.

Δείτε το βίντεο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Τελικά, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες στα καμένα-Καταγγελίες για δημιουργία Αιολικού Πάρκου στους βιότοπους του Μαυρόγυπα μόλις ένα χρόνο από την πυρκαγιά στη Δαδιά

Η Ορνιθολογική Εταιρεία και η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης στη σχετική τους ανακοίνωση ζητούν από την...
νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες στο Κουρσκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σκληρές εικόνες: Γέμισαν πτώματα Ουκρανών στρατιωτών τα χαρακώματα στο Κουρσκ-Παραδοχή Ζελένσκι για τον στόχο της εισβολής (Βίντεο)

Ένα τρομερό βίντεο δείχνει ένα ουκρανικό χαράκωμα στο Κουρσκ να είναι γεμάτο με νεκρούς στρατιώτες του Κιέβου